Lynk&Co: Αποκάλυψη νέου, σπορ πρωτοτύπου

Lynk&Co: Αποκάλυψη νέου, σπορ πρωτοτύπου

Η Lynk&Co, θυγατρική του κινεζικού γίγαντα Geely, αποκάλυψε ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο μιας σπορ μπερλίνας, βασισμένης πάνω στο 03.

Το αυτοκίνητο δεν είναι παρά μόνο ένα κόνσεπτ που θα μπει στη συνέχεια στο ντουλάπι, καθώς θα χρησιμεύσει μόνο ως βάση για την εμπλοκή της Lynk & Co στο Πρωτάθλημα Τουρισμού.

Σαφώς όμως, το κινεζικό γκρουπ Geely συνεχίζει να μας εκπλήσσει. Αφού αγόρασε τα εμπορικά σήματα της Proton και της Lotus και σχεδιάζει να επαναφέρει την τελευταία στο προσκήνιο με ένα SUV, η Lynk & Co θα προσχωρήσει στο World TCR, το παγκόσμιο πρωτάθλημα για τα αυτοκίνητα τουρισμού. Ο κατασκευαστής αποκαλύπτει λοιπόν ένα εκπληκτικό πρωτότυπο, το 03 TCR, με βάση το Lynk & Co 03, την μπερλίνα που λανσαρίστηκε πρόσφατα από την κινεζική εταιρεία.

Η ομάδα Cyan Racing θα είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη του αυτοκινήτου. Να θυμίσουμε ότι η Cyan Racing, διαχειριζόταν τη συμμετοχή της Volvo στο Πρωτάθλημα Τουρισμού, με το παλιό S60. Γι’ αυτό και είναι άγνωστο ποιος θα πάρει τα χέρια του τη νέα αγωνιστική μπερλίνα, η οποία αποδίδει 500 άλογα σε αυτή τη πρωτότυπη εκδοχή της.

Lynk & Co Cyan Racing

Η καινούργια δομή που δημιουργήθηκε, η Lynk & Co Cyan Racing, θα έρθει αντιμέτωπη με τα μεγαλύτερα ονόματα του αυτοκινήτου, όπως η Audi, η Hyundai η Volkswagen και η πρόσφατα αυτονομημένη Cupra, οντότητα φυσικά SEAT.

Προφανώς, το αυτοκίνητο της Lynk & Co Cyan Racing θα είναι λιγότερο ισχυρό από το πρωτότυπο, καθώς οι κανονισμοί του TCR επιβάλλουν μέγιστη ισχύ 350 ίππων, από έναν 4κύλινδρο μοτέρ δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο λίτρα σε χωρητικότητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube