Lynk & Co: Λανσάρισμα τέταρτου μοντέλου, ενός κουπέ SUV [video]

Lynk & Co: Λανσάρισμα τέταρτου μοντέλου, ενός κουπέ SUV [video]

H Lynk&Co, που ανακοίνωσε την άφιξή της στην Ευρώπη, συνεχίσει την επέκτασή της στην Κίνα με ένα κουπέ SUV, το 05, που προσώρας δεν ανακοινώθηκε για την Ευρώπη.

Τέσσερα μοντέλα, τα τρία SUV. H Lynk & Co, μια από τις θυγατρικές του κινεζικού γίγαντα Geely (που να θυμίσουμε κατέχει τη Volvo και τη Lotus), παρουσίασε το τρίτο της SUV, ύστερα από τα 01 και 02. Και το νέο μοντέλο ονομάζεται 05: Είναι προφανές ότι οι αριθμοί δεν ακολουθούν -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- μια συγκεκριμένη ακολουθία, καθώς το «04» δεν αποδίδεται προσώρας σε κάποιο μοντέλο.

Το νέο αυτοκίνητο της  Lynk & Co είναι λοιπόν ένα κουπέ SUV, οι γραμμές του οποίου είχαν ήδη μερικώς ανακαλυφθεί νωρίτερα μέσα στο 2019.

Lynk&Co 05

Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας, το 05 βασίζεται στη σπονδυλωτή πλατφόρμα CMA των κόμπακτ μοντέλων του ομίλου που εγκαινίασε πρώτη η Volvo με το XC40. Πρόκειται για ένα σχετικά μεγάλο SUV, με μήκος 4,6 m, το οποίο θα έχει πλούσια γκάμα κινητήρων κατά το λανσάρισμά του: Δύο βενζινοκινητήρες με 147 και 187 PS και ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό με περισσότερα από 250 άλογα που θα προστεθεί τους ερχόμενους μήνες.

Lynk&Co 05

Το Lynk&Co 05 προορίζεται προς το παρόν μόνο για τη σινική αγορά, αλλά είναι πιθανό να το δούμε να εισάγεται αργότερα και στην Ευρώπη, αφού η κινεζική εταιρεία σχεδιάζει να συναρμολογεί τα μοντέλα της μαζί με μοντέλα της Volvo στο Βέλγιο, στο εργοστάσιο της Γάνδης που κατασκευάζει το XC40.

Το πρόγραμμα προβλέπει το λανσάρισμα των πρώτων ευρωπαϊκών μοντέλων της Lynk & Co τις προσεχείς ημέρες, αν και η πρώτη έκθεση ήδη λειτουργεί στη Γηραιά Ήπειρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube