Lotus Exige S ρόουντστερ: Επιβεβαίωση μέσω video

Lotus Exige S ρόουντστερ: Επιβεβαίωση μέσω video

Ένα βίντεο επιβεβαιώνει την παραγωγή της Exige S ρόουντστερ, το πιο γρήγορο ανοιχτό αυτοκίνητο της Lotus.

H Lotus των 240 km/h, η Exige S ρόουντστερ, το ταχύτερο ανοιχτό αυτοκίνητο της βρετανικής φίρμας, επιβεβαιώθηκε ότι θα περάσει στην παραγωγή μέσω ενός βίντεο που δημοσιοποίησε η κατασκευάστρια εταιρεία. Η Lotus Exige S ρόουντστερ αναμένεται να διατεθεί προς πώληση μέσα στο καλοκαίρι.

Θα πρόκειται για την πρώτη Exige που θα προσφέρεται με εργοστασιακή οροφή soft-top και θα μοιράζεται τον ίδιο 3,5λιτρο V6 με την Exige S κουπέ. Το μοτέρ αυτό αποδίδει 350 PS στις 7.000 rpm και 40,8 kgm στις 4.500 rpm, πράγμα που σημαίνει για την κατά 10 kg ελαφρύτερη Exige ρόουντστερ ότι θα είναι ικανή να πιάσει τα πρώτα 100 km/h εκκινώντας από στάση σε 3,8” και τα 160 km/h σε 8,5”, ενώ η τελική ταχύτητα θα πέσει από τα 274 km/h της κουπέ στα 240 km/h.

To 6άρι χειροκίνητο σασμάν θα προσφέρεται ως στάνταρ, αλλά η Exige S είναι διαθέσιμη και με το αυτοματοποιημένο σασμάν Serial Precision Shift (SPS), χειριζόμενο μέσω paddles. Η κατανάλωση με το χειροκίνητο κιβώτιο ανακοινώνεται στα 10,1 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων στα 236 g/km.

Όπως συμβαίνει και με την Exige S κουπέ των περίπου €120.000, θα διατίθεται έξτρα «αγωνιστικό»πακέτο με βελτιωμένες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις για την πίστα και launch control. Όσον αφορά τη διαμόρφωση τη καμπίνας θα υπάρχουν δύο επιλογές: Μια προσανατολισμένη στην άνεση και μία πιο σπαρτιάτικη και σπορ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube