Lotus: Επετειακή Exige Sport 410 20th Anniversary

Lotus: Επετειακή Exige Sport 410 20th Anniversary

Μια ειδική έκδοση με αφορμή τα 20 χρόνια από την παρουσίαση της πρώτης της Exige.

Λίγο μετά από από τις συλλεκτικές Elise Classic Heritage Editions που είδαμε τον προηγούμενο μήναη Lotus επιστρέφει με την επετειακή Exige Sport 410 20th Anniversary που γιορτάζει τα 20 χρόνια από την πρώτη Exige Series 1 (2000).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα Lotus Exige Sport 410

Το μοντέλο είναι διαθέσιμο σε έξι εξωτερικές αποχρώσεις - Chrome Orange, Laser Blue, Calypso Red, Saffron Yellow, Motorsport Black και Arctic Silver. - με τις τρεις πρώτες να προέρχονται από την χρωματική παλέτα της Exige Series 1. Όλες συνδυάζονται με πλήρες αεροδυναμικό πακέτο, ενώ το εμπρός σπλίτερ, η εισαγωγή αέρα στο καπό και το πίσω παρμπρίζ είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Παράλληλα, προς τιμή του προγόνου της, αρκετά εξαρτήματα είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος (οροφή, πλευρικές εισαγωγές αέρα και αεροτομή) με το προστατευτικό στα πίσω φτερά να είναι μαύρο και το έμβλημα 20th Anniversary να υπενθυμίζει τον επετειακό χαρακτήρα της έκδοσης.

Όπως όλες οι Exige Sport 410, ο κεντρικά τοποθετημένος υπερτροφοδοτούμενος V6 3,5 λίτρων αποδίδει 416 PS και 410 Nm, χαρίζοντας στο πισωκίνητο μοντέλο επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,5” και τελική ταχύτητα 289 km/h. Τα τριπλά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Nitron ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό ενώ προαιρετικά διατίθεται ελαφρύτερη εξάτμιση από τιτάνιο.

Lotus Exige Sport 410

Στην καμπίνα βρίσκουμε ψηφιακό ραδιόφωνο DAB, συνδεσιμότητα Bluetooth, cruise control, τιμόνι από Alcantara, σπορ καθίσματα με διακοσμητικές ραφές ενώ προαιρετικά διατίθενται πατήματα των μαρσπιέ από ανθρακονήματα και ελαφρύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου.

Η τιμή της Lotus Exige Sport 410 20th Anniversary ξεκινά από τα €83.613, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες μέσα στο 2020.

[Πηγή: Lotus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube