Αυτή είναι η ομορφότερη Lotus Elise που έχουμε δει [video]

Αυτή είναι η ομορφότερη Lotus Elise που έχουμε δει [video]

Συλλεκτικές Lotus Elise Classic Heritage Edition με εμβληματικές φορεσιές.

Η Lotus παρουσίασε 4 συλλεκτικές εκδόσεις Elise Classic Heritage Editions με πλούσιο εξοπλισμό και μοναδικές φορεσιές, οι οποίες αποτελόυν φόρο τιμής στην πλούσια αγωνιστική ιστορία της βρετανικής φίρμας.

Η πρώτη Elise συνδυάζει μαύρη απόχρωση με γραφικά και εσωτερικές επενδύσεις σε χρυσό, ως αναφορά στο μονοθέσιο Lotus Type 72D με το οποίο ο Emerson Fittipaldi κέρδισε 5 Grand Prix στη σεζόν του 1972 της Formula 1.

Η δεύτερη Elise έχει κόκκινη απόχρωση με γραφικά και εσωτερικό σε λευκό και χρυσό, ως αναφορά στο μονοθέσιο Lotus Type 49B με το οποίο έτρεχε ο Graham Hill το 1968.

Η τρίτη Elise είναι μπλε με κόκκινα και ασημί γραφικά, όπως η Lotus Type 81 που οδήγησαν οι Nigel Mansell, Elio de Angelis και Mario Andretti το 1980.

Η τέταρτη και τελευταία Elise σε σκούρο μπλε με λευκό αποτελεί φόρο τιμής στην Lotus Type 18 του 1960, δηλαδή το πρώτο μονοθέσιο της Lotus που κατέκτησε pole position και κέρδισε Grand Prix με τον Sir Stirling Moss στο Monaco.

Lotus

Τα μοντέλα βασίζονται στην Elise Sport 220 και εκτός από τους νοσταλγικούς συνδυασμούς χρωμάτων μέσα-έξω και τις ελαφριές σφυρήλατες ζάντες διαθέτουν μια αριθμημένη πλακέτα στο εσωτερικό που τονίζει το συλλεκτικό τους χαρακτήρα και  πλουσιότερο εξοπλισμό (ψηφιακό ραδιόφωνο με 4 ηχεία, air-condition, cruise control κτλ). Προαιρετικά διατίθεται αφαιρούμενη οροφή από fiberglass, ελαφρύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου και εξάτμιση από τιτάνιο.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός τετρακύλινδρος κινητήρας 1,8 λίτρων με 220 PS και 250 Nm που χαρίζει στο ελαφρύ μοντέλο επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,6" και τελική ταχύτητα 234 km/h.

Συνολικά, η Lotus θα κατασκευάσει 100 μονάδες από τα 4 αυτοκίνητα (η αναλογία θα οριστεί ανάλογα με τη ζήτηση), με τιμή €47.848.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube