Lotus: Ένα νέο μοντέλο θα αντικαταστήσει τις Elise, Exige και Evora

Lotus: Ένα νέο μοντέλο θα αντικαταστήσει τις Elise, Exige και Evora

Το νέο σπορτσαρ της Lotus θα κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι.

Η Lotus θα παρουσιάσει το νέο της σπορτσκαρ το καλοκαίρι του 2021, με την παραγωγή του να είναι προγραμματισμένη για το 2022 όπως αποκάλυψε στο Automotive News Europe ο CEO της εταιρείας Phil Popham

Η νέα Lotus που θα χρησιμοποιεί θερμικό μοτέρ, θα είναι διαθέσιμη σε πληθώρα εκδόσεων που θα αντικαταστήσουν σχεδόν ολόκληρη την υφιστάμενη γκάμα μοντέλων της βρετανικής φίρμας, συμπεριλαμβανομένων των Elise III (2010-2021), Exige III (2012-2021) και Evora (2009-2021). Είναι γνωστό εξάλλου πως τα εν λόγω μοντέλα έχουν μείνει στην αγορά εδώ και πολλά χρόνια, παρόλο που η Lotus φροντίζει να τα επαναφέρει στο προσκήνιο ανά τακτά χρονικά διαστήματα με την παρουσίαση νέων εκδόσεων.

Το ολοκαίνουργιο σπορστκαρ θα βασίζεται σε νέο ελαφρύ πλαίσιο και θα παράγεται στο ανανεωμένο εργοστάσιο της Lotus στο Hethel της Αγγλίας. Η τιμή του θα ξεκινά από τις £55.000 (€62.150) και θα φτάνει μέχρι τις £105.000 (€118.626) καλύπτοντας όλο το εύρος της σημερινής γκάμας. Στόχος είναι να συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Lotus πίσω από τη Γερμανία και μπροστά από Μ.Βρετανία και Ιαπωνία.

Εκτός από το νέο σπορτσκαρ και την ηλεκτρική ναυαρχίδα Lotus Evija οι παραδόσεις της οποίας θα ξεκινήσουν σύντομα, η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε πρόσφατα και τη συνεργασία της με την Alpine του Renault Group για την εξέλιξη ενός νέου ηλεκτρικού σπορτσκαρ που θα παρουσιαστεί το 2025.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube