Lexus: Πούλησε 3 ολοκαίνουρια LFA μέσα στο 2019

Lexus: Πούλησε 3 ολοκαίνουρια LFA μέσα στο 2019

Κάπου εκεί έξω υπάρχουν ακόμα καινούρια Lexus LFA διαθέσιμα για αγορά!

Μπορεί η παραγωγή του Lexus LFA να ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2012, όμως σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων του 2019, η εταιρεία πούλησε 3 ολοκαίνουριες μονάδες του υπεραυτοκινήτου στην αγορά των ΗΠΑ!

Όσο και να σας φαίνεται περίεργο, παρά την περιορισμένη παραγωγή 500 μονάδων του LFA, ορισμένα αντίτυπα κατέληξαν σε αντιπροσώπους στην αμερικανική αγορά, οι οποίοι τα κράτησαν στο στοκ τους για επένδυση και για μελλοντικούς ενδιαφερόμενους πελάτες. Το 2017 είχαμε γράψει για 12 ολοκαίνουρια και απούλητα LFA στις ΗΠΑ, 2 εκ των οποίων βρήκαν αγοραστή μέσα στο 2018. Αυτό σημαίνει πως κάπου στην Αμερική βρίσκονται τουλάχιστον 7 ακόμη Lexus LFA με μηδέν χιλιόμετρα στο οδόμετρο τα οποία προφανώς και αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη αξία.

Το LFA ήταν για πολλούς το κορυφαίο αυτοκίνητο που κατασκεύασε ποτέ η Lexus, χάρη στις εκπληκτικές επιδόσεις, την προηγμένη τεχνολογία και το μοναδικό ήχο του ατμοσφαιρικού V10 κινητήρα ο οποίος απέδιδε 560 PS. Δυστυχώς η ιαπωνική φίρμα δεν εξέλιξε κάποιον άμεσο αντικαταστάτη του LFA, καθώς τα σημερινά διθέσια σπορτσκαρ LC 500 και LC 500h έχουν άλλη στόχευση και διαφορετικό χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube