Lexus: Ετοιμάζει σπορ λιμουζίνα LS F;

Lexus: Ετοιμάζει σπορ λιμουζίνα LS F;

Φήμες για κορυφαία έκδοση επιδόσεων της ναυαρχίδας Lexus LS F με twin-turbo V8!

Μπορεί τα σεντάν μοντέλα να έχουν χάσει σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια έναντι των SUV, όμως η Lexus φαίνεται πως ετοιμάζεται να τονίσει το ενδιαφέρον του κοινού στην πρόσφατα ανανεωμένη ναυαρχίδα της LS με την προσθήκη μιας έκδοσης επιδόσεων στη γκάμα που θα φέρει το έμβλημα F.

Το επερχόμενο LS F που σύμφωνα με την ιαπωνική σελίδα Best Car Web αναμένεται να παρουσιαστεί το Νοέμβριο του 2021, φημολογείται πως θα φορά έναν εξελιγμένο twin-turbo V8 4,0 λίτρων με απόδοση 670 PS και 650 Nm! Παράλληλα θα έχει νέο στήσιμο της ενεργής ανάρτησης για πιο σπορ οδηγική συμπεριφορά, χωρίς να θυσιάζεται η άνεση που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της κατηγορίας.

Αισθητικά, η ιαπωνική λιμουζίνα θα φορά τροχούς μεγαλύτερης διαμέτρου και ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό πακέτο με αεροδυναμικές προεκτάσεις σε προφυλακτήρες και μαρσπιέ που θα θυμίζει το εικονιζόμενο πακέτο F Sport για το LS 500. Παρόλα αυτά όπως αρμόζει σε κάθε πολυτελές σεντάν θα χαρακτηρίζεται από μια διακριτικότητα.

Στόχος της Lexus με το LS F είναι να ανταγωνιστεί την επερχόμενη υβριδική Mercedes-AMG S 63e (twin-turbo 4.0 V8 plug-in hybrid), την BMW M760Li (twin-turbo 6.0 V12) και το Audi S8 (4.0 TFSI V8) που αποτελόυν τις κορυφαίες εκδόσεις των γερμανικών ναυαρχίδων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Ανανεωμένο Lexus LS

Εκτός από τη ναυαρχίδα LS F, η ιαπωνική φίρμα φημολογείται πως θα κυκλοφορήσει αντίστοιχη έκδοση επιδόσεων του κουπέ LC F με τον ίδιο κινητήρα, αλλά και το σπορ σεντάν IS F που θα ανταγωνιστεί τα BMW M3, Mercedes-AMG C 63 S και Audi RS 5.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube