Lexus: Ετοιμάζει το απόλυτο ηλεκτρικό σπόρτσκαρ

Lexus: Ετοιμάζει το απόλυτο ηλεκτρικό σπόρτσκαρ

Ο αντικαταστάτης του Lexus LFA βρίσκεται ένα βήμα πριν την παραγωγή και δε θα θυμίζει σε τίποτα το μακρινό παρελθόν.

Το Δεκέμβριο του 2021, η Lexus, παρουσίασε μια σειρά πρωτότυπων μοντέλων που θα εμπλουτίσουν τη γκάμα της στο προσεχές μέλλον. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονταν κι ένα όχημα με μακρύ καπό, χαμηλή απόσταση από το έδαφος, γυμνασμένα καπούλια και άκρως αεροδυναμική σιλουέτα. 

Άπαντες, έκαναν λόγο για τον αντικαταστάτη του LFA. Η Lexus ωστόσο δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε την είδηση.

Lexus  

Οι εικόνες όμως που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα μαρτυρούν ότι η ιαπωνική φίρμα βρίσκεται ένα βήμα πριν την παραγωγή του εν λόγο μοντέλου. Σημαντικό, ότι και η ίδια η Lexus στις όποιες αναφορές κάνει για το συγκεκριμένο όχημα δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη «concept».

Πολλοί, θα υποστηρίξουν ότι ανάμεσα στο LFA και στο συγκεκριμένο μοντέλο υπάρχουν σαφείς παραλληλισμοί. Άλλοι θα πουν ότι «φέρνει» αρκετά σε McLaren, ενώ δεν είναι λίγες και οι ομοιότητες με το Toyota Supra. Όπως κι αν το δει κανείς, όποια κι αν είναι η γνώμη του, σημασία έχει ότι το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες θα περάσει σύντομα στην παραγωγή με μικρές έως καθόλου αλλαγές!

Lexus

Για το μελλοντικό ηλεκτρικό σπορ μοντέλο της, η Lexus, δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό κρατώντας ως επτασφράγιστο μυστικό ότι έχει να κάνει με το τεχνικό του σκέλος. Η ιαπωνική φίρμα αρκέστηκε μόνο να αναφέρει ότι θα επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 km/h σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Αυτό ακούγεται σίγουρα εντυπωσιακό και παραπέμπει περισσότερο σε προδιαγραφές hypercar παρά σε ένα ένα «απλό» σπορ αυτοκίνητο. Επίσης, όπως έχει διαρρεύσει από τους Ιάπωνες το αυτοκίνητο θα προσφέρει αυτονομία με μία μόλις φόρτιση που θα ξεπερνά τα 500 km.

Παρότι η Lexus δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την ακριβή ημερομηνία λανσαρίσματος του αναμένεται η έκδοση παραγωγής να είναι έτοιμη λιαν συντόμως.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube