LEVC L380, η εταιρεία των λονδρέζικων ταξί εμπνέεται από… Airbus

LEVC L380, η εταιρεία των λονδρέζικων ταξί εμπνέεται από… Airbus

Η LEVC, η εταιρεία που κατασκευάζει τα λονδρέζικα ταξί, ετοιμάζεται να λανσάρει ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο με μοναδικό σχεδιασμό, ένα MPV εμπνευσμένο από το Airbus A380. Που το λένε LEVC L380...

Μέρος του Geely Group, η LEVC και κατασκευαστής των διάσημων London Black Cabs δεν κρύβει την πρόθεσή της να αλλάξει διάσταση.

Η διεθνοποίηση και η επέκταση της γκάμας είναι επομένως στο πρόγραμμα LEVC. Λίγο νωρίτερα μέσα στο έτος, η βρετανική μάρκα παρουσίασε την ολοκαίνουργια πλατφόρμα SOA (που προέρχεται από την αρχιτεκτονική SEA της Geely), η οποία θα επιτρέψει την προσθήκη μιας νέας οικογένειας μοντέλων.

H εταιρεία του Geely Group δεν κρύβει ότι έμπνευση για το LEVC L380 ήταν το Airbus A380

LEVC L380

Το πρώτο από αυτά έρχεται με τη μορφή ενός μεγάλου MPV. Πολύ μεγάλου, όπως βλέπετε. Απευθύνεται κυρίως στην αγορά των εταιρικών στόλων και όχι σε ιδιώτες: Λεωφορεία ξενοδοχείων, ταξί, μεταφορές προσωπικού, τουριστικά γραφεία κ.λπ.

Το LEVC L380 έχει μήκος 5,32 m, πλάτος δύο μέτρα και 1,94 m, με το μεταξόνιό του να φτάνει τα 3,19 m. Μήκος που του επιτρέπει να φιλοξενεί έως και τέσσερις σειρές καθισμάτων.

Από σχεδιαστική άποψη, το όνομα δείχνει την έμπνευση: L380, σε σχέση με το Airbus A380, το οποίο πιστεύεται ότι χρησίμευσε ως οδηγός για τον σχεδιασμό του εμπρός μέρους.

LEVC L380

Δεν γνωρίζουμε ακόμη όλες τις λεπτομέρειες του τεχνικού δελτίου του LEVC L380, απλώς γνωρίζουμε ότι ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 272 άλογα και τον θα προμηθεύει η VREMT (Viridi E-Mobility Technology. Η δε μπαταρία του είναι χημείας NMC και θα προέρχεται από κοινοπραξία μεταξύ της Geely και της CATL.

Κατασκευασμένο στην Κίνα, το LEVC L380 θα διατίθεται και στην Ευρώπη.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube