Land Rover SVX: Ακόμα ικανότερο εκτός δρόμου το νέο Defender

Land Rover SVX: Ακόμα ικανότερο εκτός δρόμου το νέο Defender

Η κληρονομιά που αφήνει το original θα συνεχιστεί και στην επόμενη γενιά.

Το τμήμα SVO (Special Vehicle Operations) της Jaguar-Land Rover δημιουργήθηκε για να εξελίσσει τις κορυφαίες εκδόσεις των δύο βρετανικών εταιρειών.

Μέχρι στιγμής τα μοντέλα που έχει παρουσιάσει είναι είτε πολύ πιο σπορ σε σχέση με τα στάνταρ, όπως το Range Rover Sport SVR και η περιορισμένης παραγωγής Jaguar F-type Project 7, είτε πολυτελέστερα σαν το Range Rover SVAutobiography.

Εκτός από τις δύο προαναφερθείσες ωστόσο, θα λανσάρει και μια τρίτη σειρά με την ονομασία SVX. Ο στόχος, όπως αποκάλυψε ο CEO της SVO, John Edwards, είναι να προσφέρουν «ακόμα περισσότερες δυνατότητες» στα, ήδη ικανότατα, εκτός δρόμου.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες αλλά έμπνευση θα αποτελέσουν απαιτητκά events όπως το ράλι Dakar και, φυσικά, το Camel Trophy.

Ο πρώτος «υποψήφιος» για να φορέσει το σήμα SVX είναι ο αντικαταστάτης του κλασικού, αλλά και πολύ γερασμένου, Defender, που θα έρθει το 2018 και έχουμε δει ήδη πάρει μια πρώτη γεύση με τα πρωτότυπα DC100.

Η σειρά SVX θα αφορά αποκλειστικά τη Land Rover κι όχι τα SUV της Jaguar, όπως η F-Pace. Λογικό, μια και η πρώτη έχει γίνει συνώνυμο των 4x4 και η δεύτερη της πολυτέλειας.

[Πηγή: Car and Driver]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube