Land Rover: Mε 624 PS το επόμενο Range Rover Sport

Land Rover: Mε 624 PS το επόμενο Range Rover Sport

Η νέα γενιά του Range Rover Sport θα εφοδιάζεται με τον 4,4 lt V8 κινητήρα της BMW και με plug-in hybrid τεχνολογία, αποδίδοντας συνολικά 624 ίππους.

Με την 5η γενιά του εμβληματικού Range Rover να αναμένεται προς τα τέλη της χρονιάς, η Land Rover ήδη εξελίσσει την κορυφαία έκδοση «Sport» αυτού. Πρόκειται για ένα μοντέλο με ιδιαίτερη σημασία για την Jaguar Land Rover όσο και για την γκάμα του Range Rover συγκεκριμένα, αφού παραδοσιακά σημειώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σε εμπορικό επίπεδο.

Αυτή είναι η τρίτη γενιά Sport του Range Rover και θα είναι διαθέσιμη ένα χρόνο σχεδόν μετά τις συμβατικές του εκδόσεις. Εκτός από το αισθητικό κομμάτι που προσθέτει επιπλέον δυναμική στο ούτως η άλλως ιδιαίτερο αμάξωμα του Range Rover, η Sport έκδοση αυτού αναμένεται να εστιάζει περισσότερο από ποτέ στον σπορ οδηγικό χαρακτήρα, θέλοντας έτσι να αποτελέσει έναν άξιο αντίπαλο των παραδοσιακών προτάσεων του είδους όπως η Porsche Cayenne.

Range Rover Sport rear

Για το λόγο αυτό έχουν γίνει ιδιαίτερες επεμβάσεις στη δομική ακαμψία του πλαισίου και στην ανάρτηση, ενώ κάτω από το θηριώδες εμπρός καπό του θα φιλοξενηθεί ο V8 κινητήρας TwinPower Turbo της BMW με χωρητικότητα 4,4 lt. Αυτός θα συνδυαστεί με ένα πιο αποδοτικό plug-in hybrid σύστημα κίνησης, με τη συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται στους 625 ίππους.

Range Rover Sport chassis

Ο λόγος που επιλέχθηκε αυτός ο κινητήρας είναι αφενός η σημαντική αύξηση ισχύος που ανέρχεται στους 57 ίππους σε σχέση με την προηγούμενη γενιά Sport του Range Rover, αλλά και το γεγονός πως πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 7. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που σταδιακά όλες οι αντίστοιχες εκδόσεις των μοντέλων της Land Rover θα σταματήσουν να εφοδιάζονται με τον 5λιτρο V8 κινητήρα που χρησιμοποιούσαν έως τώρα και θα χρησιμοποιούν επίσης κινητήρες της BMW.  

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube