Lada: Το Niva πιστοποιήθηκε ως Euro 6d-Temp!

Lada: Το Niva πιστοποιήθηκε ως Euro 6d-Temp!

Στη Γερμανία, η Lada πέρασε με επιτυχία την πιστοποίηση WLTP για το Niva. Έτσι, το μικρό 4x4 πιστοποιήθηκε ως Euro 6d-Temp, όπου στη χώρα αυτή η τιμή του ξεκινά από τις € 11.990!

Όταν θέλεις ένα αυτοκίνητο ελαφρύ, ανθεκτικό, απλό, με κοντούς προβόλους και ικανό να αντεπεξέλθει σε πολύ δύσκολα «χώματα», οι επιλογές μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού –και αν: Suzuki Jimny, προφανώς, σε (πολύ) μικρότερο βαθμό το FIAT Panda 4x4 και φυσικά το... Lada Niva. 

Το αειθαλές ρωσικό 4x4, που εισάγεται και στην Ελλάδα αλλά με τέτοιες εκπομπές CO2 κάνει μόνο για αγροτικό/επαγγελματικό, συνεχίζει να κάνει καριέρα και στη Γερμανία, όπου απολαμβάνει ενός ιδιαίτερου καθεστώτος. Βλέπετε, στη χώρα αυτή, ένα μοντέλο μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια που θέτουν τα πρότυπα ασφαλείας και τα αντίστοιχα περιβαλλοντικά, αν οι πωλήσεις του είναι κάτω από τα 1.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Αλλά φαίνεται ότι η Lada θέλει να ασχοληθεί σοβαρότερα με την εμπορική δραστηριότητά της στη Γερμανία και γι’ αυτό δεν υπήρχε άλλη επιλογή: Το Niva ήταν απαραίτητο να περάσει τη δοκιμή WLTP. Κάτι που έκανε και πλέον πιστοποιημένο ως Euro 6d-Temp, με τον κλασικό 4κύλινδρο 1.700άρη κινητήρα, αποδίδει 83 ίππους, 129 Nm και εκπέμπει CO2 που φτάνει τα 226 g/km. Πιστοποίηση που το ανέβασε κατά δέκα γραμμάρια, μιας και στην έκδοση Euro 6 είναι καταχωρισμένο με 216 γραμμάρια.

Lada Niva

Στον γερμανικό κατάλογο της Lada υπάρχουν δύο εκδόσεις: Το βασικό Niva με τιμή €11.990 και ένα δεύτερο, πιο καλά εξοπλισμένο, έναντι €13.290. 

Η Lada δεν διευκρινίζει ποιες τροποποιήσεις έγιναν στο μοτέρ για να περάσει τη δοκιμή πιστοποίησης, η οποία μπορεί να μην χρειάζεται απαραιτήτως φίλτρο σωματιδίων -ο κινητήρας δεν είναι άμεσο ψεκασμό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube