LA Auto Show 2016: Νέο Rezvani Beast Alpha [video]

LA Auto Show 2016: Νέο Rezvani Beast Alpha [video]

Το Beast Alpha της καλιφορνέζικης Rezvani πατά σε σασί της Lotus, έχει ασυνήθιστο άνοιγμα για τις πόρτες και κοστίζει 200 χιλιάδες δολάρια.

Ο Καλιφορνέζος κατασκευαστής Rezvani προσέθεσε ένα νέο μοντέλο στην γκάμα του, το Beast Alpha.

Δεν πρόκειται όμως απλώς για την έκδοση hardtop του υπάρχοντος Beast που λανσαρίστηκε τον προηγούμενο χρόνο. Διότι προφανώς η μόνη τους διαφορά δεν είναι η σταθερή οροφή του πρώτου.

Συγκεκριμένα το Beast Alpha δεν βασίζεται στη δομή του Ariel Atom όπως το ρόουντστερ Beast, αλλά χρησιμοποιεί ένα αλουμινένιο σασί της Lotus. Επιπλέον, το Beast Alpha δεν κάνει χρήση του 4κύλινδρου 2,4λιτρου μοτέρ τούρμπο K24 της Honda, αλλά έχει ανεβάσει την ισχύ του μέσω ενός κομπρεσοράτου κινητήρα Rotrex. Οι επεμβάσεις της Rezvani στο μοτέρ περιέλαβαν νέους εκκεντροφόρους, σφυρήλατα πιστόνια και μπιέλες και ροϊκή εξέλιξη στην κεφαλή.

Με όλα τα παραπάνω, το μοτέρ αποδίδει 500 άλογα σε ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει 884 kg, νούμερα κάνουν κάθε ίππο του Beast Alpha να αναλογεί σε σχεδόν 1,8 kg. Έτσι το αυτοκίνητο χρειάζεται για να πιάσει από στάση τα πρώτα 60 mph (0-96 km/h) σε 3,2” και να πιάνει στην ευθεία τα 282 km/h.

Κατά τα λοιπά, εκείνο που κάνει το Beast Alpha μοναδικό είναι ο ασυνήθιστος τρόπος που ανοίγουν οι πόρτες του. Οι θύρες «SideWinder», εκτός του ότι φαίνονται τελείως μη πρακτικές, αποτελούν έναν ακόμη ενδιαφέροντα λόγο συζήτησης για το αυτοκίνητο. Στην καμπίνα, οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν συνδυασμό επενδύσεων σε πολυτελή μαύρη Alcantara και δέρμα, σύστημα πολυμέσων που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, κλιματισμό, αερόσακους και ένα σύστημα οδηγικών ρυθμίσεων με κάμποσα modes, περιλαμβανομένου ενός για υψηλή αποδοτικότητα.

Η τιμή του Rezvani Beast Alpha ξεκινά από ξεκινά από τις $200.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube