Ακόμα πιο ισχυρό το Κτήνος της Rezvani [video]

Ακόμα πιο ισχυρό το Κτήνος της Rezvani [video]

H αμερικάνικη εταιρεία ετοιμάζει έκδοση του Beast με αναλογία kg/hp κοντά στο 1.

Η αμερικάνικη εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής υπεραυτοκινήτων Rezvani με έδρα την Καλιφόρνια, ετοιμάζει μια ακόμα ισχυρότερη έκδοση του μοντέλου της Beast.

To Beast παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2014 σε δύο εκδόσεις (Beast και Beast Speedster) και αποτελεί το πρώτο μοντέλο της φίρμας. Βασίζεται στο βρετανικό Ariel Atom και το αμάξωμά του είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα, με αποτέλεσμα το βάρος να μην ξεπερνά τα 750 kg. Ο κινητήρας που το εφοδιάζει προέρχεται από την Honda, είναι τετρακύλινδρος 2,4 λίτρων, και με την βοήθεια υπερτροφοδότη αποδίδει 500 ίππους και 51,8 kgm ροπή στην έκδοση Beast, και 300 ίππους και 31,2 kgm ροπή στην έκδοση Speedster.

Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Rezvani Motors για την ισχυρή έκδοση είναι καταιγιστικές, με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται από στάση σε 2,9”. Η πιο αδύναμη Speedster έκδοση χρειάζεται για την ίδια διαδικασία 3,7”. Και οι δύο εκδόσεις συνεργάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή προαιρετικά με αυτόματο σειριακό με paddles στο τιμόνι, ενώ τη δύναμη στους πίσω τροχούς την μοιράζει ένα μπλοκέ διαφορικό.

Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν αρκούσε στην αμερικάνικη εταιρεία και έτσι σκέφτεται να βγάλει μία ακόμα ισχυρότερη έκδοση του Beast, την Beast X. Η νέα αυτή έκδοση θα χρησιμοποιεί τον ίδιο τετρακύλινδρο κινητήρα της Honda, αλλά θα τροφοδοτείται από δύο τούρμπο της Garett και η ισχύς αναμένεται να φτάσει τους 700 ίππους.

Πέρα όμως από τον κινητήρα, αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και στην εμφάνιση του μοντέλου με την προσθήκη σταθερής πίσω αεροτομής και νέου εμπρός προφυλακτήρα με βελτιωμένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και μεγαλύτερες εισαγωγές, ενώ στο εσωτερικό οι αλλαγές αναμένεται να έχουν μικρή έκταση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube