Κόντρα ηλεκτρικών: Jaguar I-Pace εναντίον Tesla Model X [video]

Κόντρα ηλεκτρικών: Jaguar I-Pace εναντίον Tesla Model X [video]

Δείτε την απάντηση στο ερώτημα ποιο είναι το πιο γρήγορο ηλεκτρικό SUV – αλλά με κάποιες επιφυλάξεις.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να μην έχουν ακόμη την αυτονομία για να συναγωνίζονται στο Nürburgring (μέχρι να έρθει η Porsche Mission E, ίσως), όμως λάμπουν στις κόντρες επιτάχυνσης.

Η μεγάλη και άμεσα αποδιδόμενη ροπή τους τα κάνει ασυναγώνιστα στο drag strip, όπως έχουν δείξει επανειλημμένα τα Tesla Model S, αλλά και Model X.

To Tesla Model X έχει τον τίτλο του πιο γρήγορου σε επιτάχυνση SUV, οπότε και αποτελεί το στόχο κάθε νεοφερμένου τέτοιου μοντέλου. Όπως είναι το επίσης ηλεκτρικό crossover της Jaguar, η I-Pace που παρουσιάστηκε εδώ και λίγες ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέα Jaguar I-Pace [videos]

Η αντιπαράθεση των δύο πολυτελών ηλεκτρικών SUV ήταν κάτι αναπόφευκτο. Και δεν άργησε να γίνει. Την οργάνωσε μάλιστα η ίδια η Jaguar για να διαφημίσει το νέο της αστέρι.

Το γεγονός αυτό αφαιρεί βέβαια αξιοπιστία από το αποτέλεσμα, όπως κάνει και η κακή ηθοποιία των πρωταγωνιστών. Όμως υπάρχει και άλλη μια μικροπονηριά, όπως θα δούμε.

Η ιδέα ήταν να κοντράρουν τα δύο ηλεκτρικά SUV από στάση έως τα 60 mph (96,5 km/h) και αμέσως μετά να φρενάρουν μέχρι να ακινητοποιηθούν. Όποιο σταματούσε στη μικρότερη απόσταση θα ήταν και ο νικητής. Απλό.

Οι φίλοι της Tesla θα διαμαρτυρηθούν ότι το Model X είναι μεγαλύτερο και βαρύτερο από την I-Pace. Θα σημειώσουν επίσης ότι η πρώτη κόντρα έγινε με τη φθηνότερη και πιο αδύναμη έκδοση του Model X, το 75D. Και η Jaguar νίκησε καθαρά.

Ο Tony Kanaan, πρώην πρωταθλητής Indycar και νικητής στην Ινδιανάπολη, που οδήγησε το 75D, παραπονέθηκε ότι χρειαζόταν ένα πιο γρήγορο Model X, όπως το κορυφαίο P100D. Όμως ο Mitch Evans, ο επίσημος οδηγός της Jaguar στη Formula E, που οδηγούσε την I-Pace, αντέτεινε ότι το P100D κοστίζει σχεδόν όσο δύο Jaguar, οπότε για το δεύτερο γύρο έφεραν ένα Model X 100D.

H διαφορά στην ονομασία είναι μικρή και η μπαταρία είναι η ίδια, όμως η έκδοση P” –που κοστίζει $45.000 παραπάνω– έχει ισχυρότερα μοτέρ και ηλεκτρονικά, με αποτέλεσμα να κάνει (κατά την Tesla) το 0-60 mph σε 2,9” αντί για τα 4,7” του απλού 100D.

H I-Pace κέρδισε ξανά, με την Jaguar να περνάει τις διαφορές Ρ100D/100D στο ντούκου. Όμως μην περιμένετε την Tesla και τους φίλους της να μείνουν με σταυρωμένα χέρια…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Tesla Model X ρυμουλκεί νταλίκα σε χιονισμένη ανηφόρα! [video]

[Πηγή: Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube