Το κινεζικό σούπερκαρ YangWang U9 βάζει φωτιά στα φρένα του! [video]

Το κινεζικό σούπερκαρ YangWang U9 βάζει φωτιά στα φρένα του! [video]

Με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες να παράγουν 1.100 ίππους, τα φρένα του YangWang U9 έχουν δύσκολο έργο όπως θα δείτε και στο βίντεο…

YangWang U9

Το YangWang U9 το γνωρίσαμε στις αρχές της χρονιάς όταν η κινεζική BYD ανακοίνωσε τη δημιουργία της νέας της μάρκας, με σκοπό να εισέλθει στην αγορά των πολυτελών και σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. 

Το U9 στοχεύει στο σπορ κομμάτι της αγοράς και έρχεται με μερικά πολύ εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Το δίθυρο κουπέ εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 808 kW (1.100 PS) και μια μπαταρία 100 kWh που σύμφωνα με την YangWang του εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 700 km CLTC. 

YangWang U9

Χρειάζεται μόλις 2’’ για να πιάσει τα 100 km/h από στάση. Ωστόσο, η καινοτομία που το είχε κάνει πρώτη είδηση στον κόσμο είναι η δυνατότητά του να κινείται με τρεις τροχούς (σ.σ.: δείτε εδώ το σχετικό βίντεο), χάρη στο προηγμένο σύστημα ανάρτησης Disus-X. Το τελευταίο εξελίχθηκε από την ίδια την BYD και παραπέμπει στην υδροπνευματική ανάρτηση των παλαιότερων Citroen.

Το YangWang U9, που θα ξεκινήσει να πωλείται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024, εθεάθη πρόσφατα να δοκιμάζεται σε μια πίστα της Κίνας, με την κάμερα να καταγράφει το σπορ EV να κινείται σε υψηλές ταχύτητες και στη συνέχεια να πιέζει το σύστημα πέδησής του στα όριά του. Με αποτέλεσμα οι δαγκάνες και οι κεραμικοί δίσκοι των φρένων να λάμπουν από τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουν αναπτύξει.

YangWang U9

Θυμίζουμε ότι το ηλεκτρικό σούπερκαρ σχεδιάστηκε από τον πρώην σχεδιαστή της Audi και επικεφαλής σχεδιασμού της BYD, Wolfgang Egger. Η ακριβείς ημερομηνία κυκλοφορίας του στην αγορά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, σε αντίθεσή με την τιμή του που κυμαίνεται στο 1 εκατομμύριο γιουάν -περίπου 140.000 δολάρια.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube