Κινητήρας V8 στην Bentley Bentayga

Κινητήρας V8 στην Bentley Bentayga

Η Bentley εμπλουτίζει την γκάμα της Bentayga με έναν 4λιτρο V8 biturbo 550 ίππων.

Η γκάμα του πολυτελούς SUV της Bentley διευρύνεται με την προσθήκη μιας πιο προσιτής έκδοσης με 4λιτρο V8. Αυτή είναι και η πιο σπορ εκδοχή της, σύμφωνα με την εταιρία.

Πρόκειται για τον νέο V8 biturbo που τοποθετείται και στην Porsche Panamera Turbo, ο οποίος αποδίδει 550 PS στις 6.000 rpm και 78,5 kgm στο φάσμα 1.960-4.500 rpm. Το 8άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF στέλνει την κίνηση σε όλους τους τροχούς, σε αναλογία 40% εμπρός και 60% πίσω. Έτσι, η Bentley Bentayga των 5,14 m και 2.395 kg κάνει 0-100 km/h σε 4,5” και δεν σταματά να επιταχύνει πριν φτάσει τα 290 km/h. Με τον κινητήρα να ενσωματώνει τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων, οι εκπομπές CO2 περιορίζονται σε 260 g/km, αντί των 296 g/km της έκδοσης με τον 6λιτρο W12.

Στην Bentley Bentayga V8 λανσάρεται το νέο σύστημα κεραμικών φρένων της βρετανικής εταιρίας. Πρόκειται για ένα σύστημα που περιλαμβάνει δίσκους 440 mm (!) με 10πίστονες δαγκάνες εμπρός. Όπως σωστά υποθέτετε, πρόκειται για τα μεγαλύτερα φρένα που υπάρχουν σε αυτοκίνητο παραγωγής. Στην ανάρτηση, που υλοποιείται με διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, υπάρχουν ενεργές αντιστρεπτικές, που λειτουργούν με ηλεκτρικό κύκλωμα 48 V.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα Lamborghini Urus με 650 PS [video]

Εξωτερικά, η Bentayga V8 διαφοροποιείται από την W12 χάρη στις διπλές απολήξεις της εξάτμισης, από τις οποίες μάλιστα εκπέμπεται ένα ιδιαίτερα προσεγμένο γουργουρητό. Κατά τα άλλα υπάρχουν οι ίδιες δυνατότητες διαμόρφωσης του αυτοκινήτου σύμφωνα με το γούστο του ιδιοκτήτη μέσα-έξω, όπως και στη μεγάλη, με το αζημίωτο. Οπότε, παρότι η Bentley δεν έχει ανακοινώσει πόσο θα κοστίζει, είναι μάλλον ασφαλές να υποθέσουμε ότι η V8 θα έχει την ίδια τιμή με την W12: Θα είναι… πολύ ακριβή για κοινούς θνητούς.

Δείτε παρακάτω το δελτίο τύπου της εταιρίας, με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας Bentley Bentayga V8.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube