To κεντρομήχανο Hyundai RM16 N στο Nürburgring [video]

To κεντρομήχανο Hyundai RM16 N στο Nürburgring [video]

To κεντρομήχανο σούπερ-GTi, που είδαμε ως εκθεσιακό concept car, υπάρχει και εξελίσσεται στην πίστα.

Η Hyundai έχει δείξει μέχρι τώρα τρία εκθεσιακά πρωτότυπα ενός σπορ χάτσμπακ με τον κινητήρα στο κέντρο.

Το τελευταίο, το RM16 N (Rear-Mid engined του 2016, από το τμήμα επιδόσεων «Ν» της εταιρείας), το έδειξε το καλοκαίρι στην έκθεση του Busan, στην Κορέα.

Τότε οι περισσότεροι σκεφτήκαμε ότι ήταν απλά ένα concept car για εντυπωσιασμό, που θα έμπαινε στην παραγωγή υποβαθμισμένο σε προσθιοκίνητο. Να όμως που η Hyundai μας διαψεύδει στην πράξη.

Τα κεντρομήχανα χάτσμπακ είναι ένα πολύ σπάνιο είδος. Έτσι πρόχειρα, στο μυαλό μας έρχονται μόνο τα Renault 5 Turbo και Clio V6 3.0 RenaultSport. Λόγω της σπανιότητάς τους, του ακραία σπορ χαρακτήρα τους και της υψηλής τιμής τους –λόγω του ότι δεν βασίζονται σε υπάρχον μοντέλο– τα τέτοιου είδους μοντέλα εύλογα συγκεντρώνουν μεγάλη δημοσιότητα, οπότε ένα Hyundai RM16 N παραγωγής θα ήταν η καλύτερη εναρκτήρια διαφήμιση για το τμήμα Ν της εταιρείας.

Έτσι φαίνεται πως σκέφτηκαν οι Κορεάτες, και ήδη δοκιμάζουν πρωτότυπα του κεντρομήχανου σούπερ-χάτσμπακ στην Πράσινη Κόλαση. Οι αναλογίες του αυτοκινήτου, οι μεγάλοι αεραγωγοί πίσω από τις πόρτες και τα σκεπασμένα πίσω παράθυρα δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ο κινητήρας είναι στο κέντρο – και η κίνηση βέβαια πίσω. Αυτήκοοι μάρτυρες μάλιστα λένε ότι ο κιβώτιο ακούγεται χειροκίνητο.

Όσο για το κινητήρα, πιστεύεται ότι είναι 2λιτρος 4κύλινδρος, με ηλεκτρικό τούρμπο για τις χαμηλές στροφές και κανονικό για τις ψηλές. Η ιπποδύναμη εικάζεται ότι θα ξεπερνά τα 300 PS.

Τέλος, μην παραξενεύεστε που το προσπερνάει μια φαινομενικά νορμάλ Mercedes E-Class. Ο οδηγός της είναι δοκιμαστής του εργοστασίου και αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι το έχει συνήθειο να προσπερνάει καμουφλαρισμένα πρωτότυπα στην πίστα. Άλλωστε δεν ξέρουμε τι δοκιμάζει ο οδηγός του Hyundai και τι ρυθμό πρέπει να διατηρεί.

[Πηγή: autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube