Κάπως έτσι θα μοιάζει η Maserati Grecale

Κάπως έτσι θα μοιάζει η Maserati Grecale

Το μικρό SUV της Maserati θα βασίζεται στην πλατφόρμα της Alfa Romeo Stelvio.

Η Maserati Grecale βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πρεμιέρα της, με την ιταλική φίρμα να έχει ήδη δημοσιεύσει φωτογραφίες από καμουφλαρισμένα πρωτότυπα που βρίσκονται στα τελικά στάδια των δοκιμών. Για όσους είναι ανυπόμονοι να δουν πώς θα μοιάζει το μικρό SUV της Τρίαινας, η ρωσική ιστοσελίδα Kolesa ετοίμασε δύο ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες που μάλλον βρίσκονται πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Γνωρίζουμε πως η Maserati Grecale θα βασίζεται στην πλατφόρμα Giorgio της Alfa Romeo όπως και η Stevio, με τις αναλογίες των δύο SUV να είναι σχεδόν ίδιες. Παρόλα αυτά το εντελώς ανασχεδιασμένο αμάξωμα θα ενσωματώνει την ταυτότητα της Maserati με αρκετά στοιχεία από την μεγαλύτερη Maserati Levante. 

Στη μάσκα θα κυριαρχεί η μεγάλη γρίλια που πλαισιώνεται από σπορ αεραγωγούς, ενώ τα φώτα θα είναι τοποθετημένα ψηλά, πάνω στα μυώδη φτερά. Στο προφίλ θα έχουμε χρωμιωμένη γραμμή παραθύρων, τις χαρακτηριστικές οπές πίσω από τους τροχούς, το έμβλημα της Maserati στο C-pillar και τονισμένους ώμους.

Πίσω θα ξεχωρίζουν τα μακρόστενα φώτα με δυναμικές γραμμές που θα περνούν και στον προφυλακτήρα, η μεγάλη αεροτομή που θα σκεπάζει το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ και οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Maserati

Όσον αφορά τους κινητήρες, οι συμβατικές εκδόσεις που θα δούμε μέσα στο 2021 θα φορούν τον ήπια υβριδικό τετρακύλινδρο turbo 2,0 lt και τον εξακύλινδρο twin-turbo 3,0 lt της Maserati (και όχι της Alfa Romeo). Λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, κάτι που θα ισχύσει για όλα τα μελλοντικά μοντέλα της ιταλικής φίρμας.

Οι κυριότεροι ανταγωνιστές της Maserati Grecale στην αγορά θα είναι η Porsche Macan και η Jaguar F-Pace. Η παραγωγή του SUV αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, στο Cassino της Ιταλίας όπου παράγεται και η συγγενική Alfa Romeo Stelvio.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube