Και το όνομα αυτού, Xiaomi Modena

Και το όνομα αυτού, Xiaomi Modena

Το Xiaomi Modena θα λανσαριστεί με μπαταρία 101kWh, με την εταιρεία να υπόσχεται αυτονομία που θα αγγίζει τα 800 km.

Το Xiaomi Modena θα έρχεται με μία μπαταρία 101kWh και θα έχει αυτονομία 800 χιλιόμετρα

Το αναμενόμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Xiaomi, μπορεί να παρουσιαστεί πριν από το τέλος της χρονιάς, μαζί με το νέο κινητό-ναυαρχίδα της εταιρίας και θα ονομάζεται Modena.

Ως ένας από τους πιο μεγαλύτερους τεχνολογικούς ομίλους της Κίνας, ήταν λογικό η Xiaomi να θέλει και αυτή ένα «κομμάτι από την πίτα» στην αναπτυσσόμενη αγορά των EV.

Το Xiaomi Modena θα έχει 800βολτη αρχιτεκτονική και αυτονομία 800 km.

Xiaomi Modena

Η Xiaomi ανακοίνωσε τα σχέδιά της για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πριν από περίπου δύο χρόνια και προχώρησε στη σχεδίαση και εξέλιξή του με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Οι πρώτες εικόνες του αυτοκινήτου διέρρευσαν τον Ιανουάριο, αλλά μόλις τον περασμένο μήνα η Xiaomi έλαβε την κυβερνητική έγκριση για την παραγωγή των πρώτων πρωτοτύπων του.

Το κωδικό όνομα του αυτοκινήτου είναι MS11 αλλά τα τοπικά μέσα αναφέρονται πλέον σε αυτό ως Xiaomi Modena. Σύμφωνα με πηγές, η δοκιμαστική παραγωγή του αυτοκινήτου ξεκίνησε τον περασμένο μήνα σε ένα εργοστάσιο στο Πεκίνο.

Xiaomi Modena

Αυτό το εργοστάσιο θα παράγει περίπου 50 πρωτότυπα κάθε εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Xiaomi αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας (MIIT) για την διάθεσή του στην αγορά σε έναν με δύο μήνες. Μόλις λάβει την έγκριση, θα ξεκινήσει να λαμβάνει παραγγελίες για το Modena.

Τα αυτοκίνητα συναγωνιστές του Xiaomi Modena θα είναι το Tesla Model 3 και το Seal από την BYD, με αρχική τιμή κοντά στα 25.000 ευρώ. Φωτογραφίες του αυτοκινήτου που έχουν διαρρεύσει αποκαλύπτουν ένα αυτοκίνητο που δείχνει να είναι ένα αρκετά δελεαστικό πακέτο.

Xiaomi Modena

Ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά σημεία της εξωτερικής σχεδίασης του αυτοκινήτου, φαίνονται να είναι οι μεγάλοι προβολείς LED και ο λιτός μπροστινός προφυλακτήρας. Οι φωτογραφίες επίσης, δείχνουν πως το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi θα περιλαμβάνει κρυφές χειρολαβές, έναν αισθητήρα LiDAR που θα είναι τοποθετημένος στην οροφή και πανοραμική γυάλινη οροφή όπως το Model 3.

Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του Modena θα ενσωματώνει 800βολτη αρχικτεκτονική με μπαταρία 101 kWh. Παρόλο που δεν ξέρουμε την ακριβής δύναμη και ροπή του αυτοκινήτου, πηγές αναφέρουν πως θα έχει εμβέλεια τουλάχιστον 800 km με μία μόλις φόρτιση.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube