Xiaomi MS11: Διέρρευσε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi

Xiaomi MS11: Διέρρευσε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi

Η κινεζική Xiaomi, κολοσσός του είδους σε προϊόντα τεχνολογίας στον τομέα της τηλεφωνίας, είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το εικονιζόμενο Xiaomi MS11.

Xiaomi MS11

Η Xiaomi EV Inc, ιδρύθηκε το 2021 με αρχικό κεφάλαιο ύψους 1,55 δισ. δολαρίων αλλά και με μια προίκα 10 δισ. για να τη διαθέσει όπως ακριβώς επιθυμεί τα επόμενα 10 χρόνια. Η θυγατρική του κινεζικού γίγαντα σε προϊόντα τεχνολογίας στον τομέα της τηλεφωνίας, δύο χρόνια αργότερα είναι έτοιμη να ρίξει στην αγορά το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο: το Xiaomi MS11.

Το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου αναμένεται το 2024, παρόλα αυτά, προ ημερών διέρρευσαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες από το επερχόμενο ηλεκτρικό σεντάν.

xiaomi ms11

Συνολικά, ο σχεδιασμός του μοντέλου μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά καλαίσθητος, με καθαρές γραμμές και κουπέ σιλουέτα. Κάποιοι, σίγουρα θα βρουν αρκετά κοινά στοιχεία στην εμφάνιση του οχήματος με μοντέλα της McLaren, ενώ τα πίσω φώτα παραπέμπουν άμεσα σε αυτά της Aston Martin DBS. 

Μικρή σημασία βέβαια έχουν όλα αυτά. Αυτό που πρέπει να κρατήσει κανείς είναι ότι πλέον εταιρείες με χοντρά πορτοφόλια και μέχρι πρότινος εντελώς διαφορετικό επαγγελματικό πεδίο δράσης, μπορούν εύκολα στη νέα ηλεκτρική εποχή, να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις το μερίδιο που τους αναλογεί από την πίτα των πωλήσεων των EV’s. 

Θυμίζω άλλωστε ότι ήδη στο παιχνίδι έχει εμπλακεί και η Sony η οποία σε συνεργασία με την Honda παρουσίασαν το Afeela σεντάν και έπεται συνέχεια. Μην αποκλείσετε λοιπόν το σενάριο στο μέλλον, οι tech giants, να σημειώσουν μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία σε πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων δεδομένου ότι και το τεχνολογικό τους υπόβαθρο είναι έτη φωτός μπροστά από το αντίστοιχο των παραδοσιακών κατασκευαστών. 

Πέραν βέβαια της φωτογραφικής διαρροής στα κινέζικα ειδησεογραφικά μέσα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου της Xiaomi δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν το MS11 να χρησιμοποιεί μπαταρίες της CATL και της BYD, με τους ηλεκτροκινητήρες όμως να κατασκευάζονται «in-house» από την ίδια την Xiaomi.

Xiaomi MS11

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube