Και ηλεκτρικό το νέο Toyota ProAce Verso

Και ηλεκτρικό το νέο Toyota ProAce Verso

Ύστερα από την επαγγελματική εκδοχή του, η έκδοση Verso του ProAce διατίθεται και σε 100% ηλεκτρικό με μέγιστη αυτονομία 330 km.

Η ακολουθία ήταν λογική κα αναμενόμενη. Όπως και τα όμοια μοντέλα της συνεργασίας μεταξύ του Groupe PSA και της Toyota (Citroën SpaceTourer, Opel Zafira Life και Peugeot Traveller), το ProAce Verso διατίθεται και σε ηλεκτρικό. Επομένως, το φύλλο των τεχνικών προδιαγραφών του δεν αποτελεί καμία έκπληξη.

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136 ίππους, ον ο ίδιος που φορούν τα Peugeot e-208 και Opel Corsa-e. Εκτός του ότι εδώ έχουμε τη περίπτωση ενός οικογενειακού μεταφορέα επτά έως εννέα ατόμων! Αλλά για την Toyota, οι επιδόσεις «ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των δυνητικών πελατών», παρότι η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 130 km/h.

Toyota ProAce Verso Electric

Το ηλεκτρικό ProAce Verso θα διατίθεται σε δύο μεγέθη μπαταρίας: 50 και 75 kWh. Το πρώτο επιτρέπει αυτονομία κατά WLTP, 230 km. Με το δεύτερο, ανεβαίνει στα 330 χιλιόμετρα. Αρκετά για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών, αλλά περίπλοκο όταν πηγαίνεις εκδρομές τα σαββατοκύριακα ή καλοκαιρινές διακοπές. Που στο κάτω κάτω, αυτός είναι ο προορισμός αυτού του είδους του μεγάλου οχήματος. 

Ωστόσο, όλες οι εκδόσεις διαθέτουν μονοφασικό ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW ως στάνταρ. Όταν το ProAce Verso συνδεθεί σε τερματικό φόρτισης ισχύος 100 kW, η μπαταρία των 75 kWh μπορεί να φορτιστεί σε περίπου 45 λεπτά.

Toyota ProAce Verso Electric

Η μπαταρία στο ProAce Verso βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα, οπότε δεν υπάρχει καμία αλλαγή για τους εσωτερικούς χώρους. Το ηλεκτρικό ProAce θα είναι διαθέσιμο σε δύο μήκη, με όγκο φόρτωσης που ξεκινά από τα 280/640 lt και 1.060 lt αντίστοιχα (με όλα τα καθίσματα στη θέση τους).

Στο αισθητικό επίπεδο, τίποτα δεν αλλάζει, εκτός από τoυς λογότυπους για την κάθε εταιρεία. Στην καμπίνα, τα όργανα αναθεωρήθηκαν για τις απαραίτητες ενδείξεις, ειδικά αυτές για το ηλεκτρικό σύστημα. 

Toyota ProAce Verso Electric

Οι παραγγελίες θα ανοίξουν για την Ευρώπη τον Δεκέμβριο, με τις παραδόσεις να ξεκινούν τον Μάρτιο του 2021. Να θυμίσουμε ότι το ProAce Verso εισάγεται και στην Ελλάδα, με 1.500άρι μοτέρ ντίζελ 120 ίππων και τιμή εκκίνησης €27.910 και €27.330 για το 9θέσιο με τη μονή πλαϊνή πόρτα συνοδηγού.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube