Και δεύτερο υβριδικό DS 7 Crossback με 225 PS

Και δεύτερο υβριδικό DS 7 Crossback με 225 PS

Ύστερα από την έκδοση E-Tense 4x4, το λιγότερο ισχυρό και πιο προσιτό E-Tense 225 έρχεται να πλαισιώσει την γκάμα του DS 7 Crossback με περισσότερα οφέλη στην εταιρική χρήση.

DS 7 Crossback E-Tense 225

Το DS 7 Crossback διπλασιάζει το ποντάρισμά του στην επαναφορτιζόμενη υβριδική μετακίνηση. Το κόμπακτ SUV από την DS Automobiles προσέφερε μέχρι χτες μόνο τετρακίνητη εκδοχή στην εξηλεκτρισμένη κατηγορία, αλλά πλέον υπάρχει και προσθιοκίνητο μοντέλο. Αυτή η έκδοση, που ονομάζεται E-Tense 225, διαθέτει μοτέρ βενζίνης με 180 άλογα και ηλεκτρικό κινητήρα 110 PS, ενσωματωμένο στο αυτόματο 8άρι κιβώτιο. Έτσι, αθροιστικά, η μέγιστη ισχύς φτάνει τα 225 άλογα και η μέγιστη ροπή τα 360 Nm.

Το E-Tense 225 διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου 13,2 kWh που του δίνει ηλεκτρική αυτονομία 55 km στον κύκλο WLTP -72 km στην πόλη. Όσον αφορά τους ρύπους, το αυτοκίνητο έχει ομολογκαριστεί με εκπομπές CO2 μεταξύ 31 και 36 g/km. Το E-Tense 225 ξεκινά ηλεκτρικά, όπου σε αυτή τη διαμόρφωση η μέγιστη ταχύτητα είναι 135 km/h. Ο οδηγός μπορεί στη συνέχεια να επιλέξει την υβριδική λειτουργία, η οποία διαχειρίζεται βέλτιστα την ενέργεια ή τη λειτουργία σπορ για μέγιστη ισχύ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: DS 7 Crossback E-Tense 4x4

Προφανώς κι εδώ υπάρχει σύστημα που ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση και το φρενάρισμα, βελτιώνοντας την ηλεκτρική αυτονομία. Επιπλέον, ο βενζινοκινητήρας έρχεται και αυτός αρωγός στην επαναφόρτιση της μπαταρίας. Με την επιλογή της λειτουργίας «E-Save» καθίσταται δυνατή η αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας για το υπόλοιπο ταξίδι.

DS 7 Crossback E-Tense 225

Το E-Tense 225 θα παραδίδεται με δύο καλώδια: Στάνταρ Τύπου 2 για περιστασιακή φόρτιση σε τυπική οικιακή πρίζα και Τύπου 3 των 7,4 kW για επαναφόρτιση της μπαταρίας από 0 έως και 100% σε μόλις μία ώρα και 45” σε Wallbox.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα E-Tense της DS Automobiles

Με την έκδοση E-Tense 225, η επαναφορτιζόμενη υβριδική μετακίνηση γίνεται πιο προσιτή στο DS 7 Crossback. Η τιμή του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία, αλλά εκτιμούμε ότι θα τιμάται τουλάχιστον €5.000 λιγότερα από τις 53.890 που κοστίζει το E-Tense 4x4. Εδώ να σημειώσουμε ότι στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου περιλαμβάνονται ζάντες ελαφρού κράματος 19” και αυτόματα προσαρμοζόμενη ανάρτηση που λειτουργεί με κάμερα που σαρώνει το δρόμο, προετοιμάζοντάς τη για μια επικείμενη αλλαγή στην ποιότητα του δρόμου.

Διαμορφώστε εδώ το δικό σας DS 7 Crossback E-Tense 4x4 στον configurator της ελληνικής αντιπροσωπείας

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube