Jaguar: Τεχνολογικό φρεσκάρισμα για τις XE και XF

Jaguar: Τεχνολογικό φρεσκάρισμα για τις XE και XF

Τα premium sedan της Jaguar αποκτούν ήπια υβριδικό πετρελαιοκινητήρα και περισσότερη τεχνολογία στο εσωτερικό.

H Jaguar παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη XF που φρεσκάρεται αισθητικά και τεχνολογικά μετά από 5 χρόνια στην αγορά, μαζί με την αναβαθμισμένη XE η οποία αποκτά ήπια υβριδικό πετρελαιοκινητήρα και καλύτερο infotainment για να συνεχίσει την εμπορική της πορεία μετά από το περσινό facelift.

Ξεκινάμε από την μεγαλύτερη εκ των δύο, ανανεωμένη XF (ανταγωνιστής των Audi A6, BMW 5 Series και Mercedes-Benz E-Class) η οποία παραμένει διαθέσιμη σε εκδόσεις αμαξώματος Saloon και Sportbrake, διατηρώντας μια γνώριμη σιλουέτα. Οι σχεδιαστικές επεμβάσεις εντοπίζονται στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα εμπρός με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και νέα γρίλια, στα νέα φώτα LED εμπρός/πίσω καθώς και τον ελαφρώς ανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα. 

Jaguar XF

Σημαντικότερες είναι οι αλλαγές στην ανασχεδιασμένη καμπίνα με νέα κυρτή οθόνη αφής 11,4" στην κεντρική κονσόλα που ενσωματώνει το νέο infotainment Pivi Pro, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3", head-up display, βελτιωμένο σύστημα ιονισμού και φιλτραρίσματος του αέρα και την τεχνολογία Active Road Noise Cancellation.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει το νέο υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα Ingenium 2,0 λίτρων που αποδίδει 204 PS και ενισχύεται από ήπια υβριδικό σύστημα με Belt-integrated Starter Generator (BiSG) και μπαταρία 48V ιόντων λιθίου κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών. Υπάρχουν επίσης οι τετρακύλινδροι υπερτροφοδοτούμενοι βενζινοκινητήρες Ingenium 2,0 λίτρων με 250 PS και 300 PS. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που στέλνει τη δύναμη στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς.

Jaguar XE

Συνεχίζουμε με την XE, το premium D-Segment sedan της Jaguar που ανταγωνίζεται μοντέλα όπως Alfa Romeo Giulia, Audi A4, BMW 3 Series και Mercedes-Benz C-Class. Το μοντέλο πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014 και δέχθηκε ένα facelift το 2019. Με δεδομένο το πρόσφατο φρεσκάρισμα, η Jaguar επέλεξε να μην επέμβει ξανά στην εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στον εξηλεκτρισμό της γκάμας κινητήρων και τον εξυγχρονισμό της τεχνολογίας.

Η γκάμα των κινητήρων είναι κοινή με την ανανεωμένη XF, δηλαδή περιλαμβάνει το ήπια υβριδικό πετρελαιοκινητήρα Ingenium 2,0 λίτρων με 204 PS, και τους βενζινοκινητήρες Ingenium 2,0 λίτρων με 250 PS και 300 PS. Όλες οι Jaguar XE εξοπλίζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Έχουμε επίσης πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, εκτός από την ισχυρότερη XE που διατίθεται αποκλειστικά με τετρακίνηση.

Jaguar XE

Οι προσθήκες στο εσωτερικό περιλαμβάνουν το νέο infotainment Pivi Pro (οθόνη αφής 10", δεύτερη οθόνη 5,5" στην κεντρική κονσόλα και ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3"), το δεύτερης γενιάς Activity Key, καλύτερο σύστημα ιονισμού του αέρα με νέα φίλτρα, ανασχεδιασμένο τιμόνι και βελτιωμένα καθίσματα.

Η Jaguar ανακοίνωσε πως οι τιμές της ανανεωμένης XF στη Μ.Βρετανία ξεκινούν από τις £32.585 (€35.732) και της αναβαθμισμένης XE από τις £29.635 (€32.511).

[Πηγή: Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube