Ίσως υπάρξουν περισσότερες off road εκδόσεις της Porsche 911

Ίσως υπάρξουν περισσότερες off road εκδόσεις της Porsche 911

Η γερμανική εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει περισσότερες off road εκδόσεις της Porsche 911. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα κυμανθεί η εμπορική πορεία της Dakar.

Όπως φαίνεται, αυτό που ξεκίνησε από το πείσμα ενός οδηγού τέσσερις δεκαετίες πριν, δείχνει να αποκτά εμπορικό ενδιαφέρον για την Porsche. Εγκυκλοπαιδικά, στα μέσα της δεκαετίας του ’80 η εμπειρία της γερμανικής εταιρίας στο χώμα περιοριζόταν σε μερικές αγωνιστικές Porsche 911 που έτρεχαν στο ράλι Σαφάρι. Ο Jacky Ickx ήταν αυτός που πίεσε τη διοίκηση να ασχοληθεί και με το Dakar. Εκ του αποτελέσματος, μία ορθή κίνηση.

Πέρα όμως από τις νίκες των 911 -και αργότερα 959- στο θρυλικό αγώνα, δεν υπήρξε συνέχεια off road. Τουλάχιστον για το σύμβολο της φίρμας, την 911, καθώς η Cayenne έχει ήδη κλείσει 2 δεκαετίες ζωής.

Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου με την έκδοση Dakar της 911 κάτι δείχνει να κινείται. Εάν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για τη συγκεκριμένη και να τη δείτε πως κινείται σε video, πατήστε εδώ

Porsche 911 Dakar

Χοντρικά, μιλάμε για μία 911 με 50-80 mm μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, 480 PS και 0-100 σε 3,4”. Ο σχεδιασμός της, τα οδηγικά προγράμματα, οι αναρτήσεις, λίγο πολύ τα πάντα έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να κινείται εκτός δρόμου, γρήγορα.

Συνολικά, η Porsche 911 Dakar θα κατασκευαστεί σε 2.500 κομμάτια, όλα τους με αισθητά αυξημένο κόστος, σε σχέση με τις απλές 911. 

Και εδώ κάπου εισέρχεται στην κουβέντα ο CEO της φίρμας, Oliver Blume, ο οποίος πλέον καλοβλέπει τις εκτός δρόμου εκδόσεις του παραδοσιακά ασφάλτινου μοντέλου. Σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό Car δήλωσε πως ίσως έρθουν και άλλες παρόμοιες 911.

Όπως φαίνεται, η Dakar έχει δημιουργήσει αρκετό ντόρο γύρω από το όνομά της. Εάν λοιπόν ξεπουλήσει εμπορικά και φανεί αυξημένη ζήτηση, δεν είναι διόλου απίθανο η Porsche να ετοιμάσει και κάτι ακόμα, σαν νέα εκδοχή. 

Αναμφισβήτητα η φίρμα έχει αποδείξει πως είναι ευέλικτη να ακολουθήσει τις ανάγκες του κοινού. Τώρα αν θα φτάσουμε σε σημείο να συγκρίνουμε στο μέλλον την Porsche 911 με το Ford Ranger Raptor, πλέον τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί…

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube