Ηλεκτρικό Range Rover με… θερμικές επιδόσεις

Ηλεκτρικό Range Rover με… θερμικές επιδόσεις

Η Land Rover δημοσίευσε το πρώτο teaser βίντεο αλλά και επίσημες πληροφορίες για το ηλεκτρικό Range Rover.

Range Rover Electric

Το Range Rover Electric λέγεται πως θα προσφέρει επιδόσεις ανάλογες με αυτές του μοντέλου που εξοπλίζεται με θερμικό κινητήρα, θα έχει αρχιτεκτονική 800V και θα υποστηρίζει ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού (over-the-air).

Η βρετανική πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία, προσδιορίζει το Range Rover Electric ως ως το «πιο ήσυχο και εκλεπτυσμένο Range Rover που δημιουργήθηκε ποτέ». Τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, τα δοκιμαστικά πρωτότυπα συνεχίζουν τις δοκιμές εξέλιξης σε όλο τον κόσμο, με την μάρκα να αξιολογεί την αντοχή του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης, της μπαταρίας αλλά και της ανάρτησης.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς της εταιρείας, το Range Rover Electric πρόκειται να προσφέρει επιδόσεις συγκρίσιμες με τη ναυαρχίδα Range Rover V8, όντας παράλληλα εξαιρετικά ικανό σε τομείς όπως η ρυμούλκηση και η κίνηση σε όλα τα τερέν.

To Range Rover Electric, όχι μόνο θα είναι ευθέως ανταγωνιστικό ως προς τις επιδόσεις του θερμικού Range Rover με το V8 μοτέρ, αλλά θα είναι ιδιαίτερα ικανό σε όλα τα εδάφη

Range Rover Electric

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Land Rover Defender 110 D300 MHEV

Η βάση του Range Rover Electric θα είναι η ευέλικτη Modular Longitudinal Architecture της Jaguar Land Rover. Θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο παράλληλα με τα τρέχοντα ήπια υβριδικά και plug-in υβριδικά μοντέλα. Επιπλέον, οι μπαταρίες και οι ηλεκτρικές μονάδες κίνησης θα κατασκευαστούν και θα συναρμολογηθούν στο κέντρο παραγωγής της μάρκας στο Wolverhampton.

Το βρετανικό «θηρίο» θα έχει επίσης ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800V που θα επιτρέπει γρήγορη φόρτιση, ενώ θα μπορεί να περνάει μέσα από υδάτινο κώλυμα 850 mm. Επίσης το Range Rover Electric θα μπορεί να μένει πάντα ενημερωμένο, υποστηρίζοντας ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού (over-the-air).

Range Rover Electric

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως η Land Rover άνοιξε μία λίστα αναμονής για όσους επιθυμούν το Range Rover Electric. Όσοι βάλουν το όνομά τους σε αυτή θα είναι από τους πρώτους που θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν προπαραγγελία. 


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube