Ηλεκτρικό Ford Territory EV για την αγορά της Κίνας

Ηλεκτρικό Ford Territory EV για την αγορά της Κίνας

Μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, η Ford θα παρουσιάσει 30 νέα και αναβαθμισμένα μοντέλα για την αγορά της Κίνας

Η Ford παρουσίασε το Territory EV, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα για την αγορά της Κίνας. Το μοντέλο εξελίχθηκε και παράγεται σε συνεργασία με την Jiangling Motors, ενώ δεν υπάρχουν σχέδια για εξαγωγή του σε άλλες χώρες.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το πρώτο Ford Territory ήταν ένα SUV για την αγορά της Αυστραλίας που κυκλοφόρησε μεταξύ 2004-2016. Το σημερινό Territory που παρουσιάστηκε το 2018 δεν έχει καμία σχέση με το αυστραλέζικο μοντέλο, καθώς βασίζεται στο κινεζικό Yuseng S330 (2016) και απευθύνεται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το ηλεκτρικό SUV προσφέρει αυτονομία 360 km (NEDC) ανάμεσα σε κάθε φόρτιση. Αισθητικά, η ηλεκτρική έκδοση ξεχωρίζει από τη γρίλια, τα γραφικά LED στον προφυλακτήρα, τις διαφορετικές ζάντες και φυσικά από την απουσία εξάτμισης στο πίσω μέρος. Στο εσωτερικό βρίσκουμε ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25" και μια οθόνη αφής 10" στη κεντρική κονσόλα.

Η Ford σκοπεύει να παρουσιάσει πάνω από 30 νέα και αναβαθμισμένα μοντέλα στην Κίνα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων 10 εξηλεκτρισμένων Ford και Lincoln.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube