Ηλεκτρική Harley-Davidson σε ενάμιση χρόνο! [+video]

Ηλεκτρική Harley-Davidson σε ενάμιση χρόνο! [+video]

Ναι, σωστά διαβάσατε. Μοντέρνα και αθόρυβη. Διότι οι Άγγελοι της Κολάσεως γέρασαν πια…

Η Harley-Davidson γνωστοποίησε ότι θα λανσάρει στην αγορά μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα μέσα στους επόμενους 18 μήνες!

Απίστευτο; Όχι και τόσο, αφού η παραδοσιακή αμερικανική εταιρεία ασχολείται σοβαρά με την ηλεκτροκίνηση εδώ και χρόνια.

Αυτό έγινε φανερό όταν η Harley παρουσίασε το Project LiveWire το 2014 – έναν πειραματικό γύρο στις ΗΠΑ και την Ευρώπη με 40 ηλεκτρικές πρωτότυπες μοτοσικλέτες (φωτ. επάνω) σχεδιασμένες με τη βοήθεια της Mission Motors (που έχει έκτοτε κλείσει). Ήταν ένα μεγάλο και πανάκριβο εγχείρημα, που σχεδιάστηκε την εποχή της μεγάλης κρίσης, αφού η μετοχή της Harley-Davidson (HOG stock) είχε πέσει από τα $75 το 2006 στα $7,99 το 2009. Εργαζόμενοι είχαν απολυθεί και εργοστάσια είχαν κλείσει. Οπότε η επένδυση εκατομμυρίων δολαρίων σε μια μελλοντική ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα εκείνη τη δύσκολη εποχή υπογραμμίζει τη σοβαρότητα με την οποία η εταιρεία αντιμετωπίζει σήμερα το θέμα.

Η Harley περνάει ξανά μια δύσκολη περίοδο. Όμως ελπίζει ότι το νέο της ηλεκτροκίνητο μοντέλο που σχεδίαζαν από τότε θα αλλάξει την τύχη της. Σήμερα που η βάση των πελατών της έχει γεράσει και οι πωλήσεις της πέφτουν, η αμερικανική εταιρεία πρέπει να προσελκύσει ένα νεότερο και πιο ποικίλο κοινό. Μένει να δούμε λοιπόν αν μπορεί να συμβιβάσει τη σύγχρονη, αθόρυβη τεχνολογία με την παραδοσιακή εικόνα της του «επαναστάτη χωρίς αιτία».

Η φίρμα από το Milwaukee δεν έκανε την ανακοίνωση με φανφάρες, όπως συνήθως. Οι ηλεκτρικές προθέσεις της έγιναν γνωστές από την αναφορά της στην U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), την ανεξάρτητη αρχή ελέγχου χρηματιστηριακών συναλλαγών των ΗΠΑ.

Από την αναφορά αυτή, στο κεφάλαιο “Objective to Build Riders Globally” (σκοπός να διαμορφώσουμε αναβάτες παγκοσμίως), διαβάζουμε:

«Η εταιρεία προχωρεί προς το λανσάρισμα της πρώτης της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Σήμερα, η εταιρεία ανακοινώνει ότι θα επενδύσει πιο επιθετικά ώστε να ηγηθεί στην εφαρμογή της ηλεκτρικής τεχνολογίας σε μοτοσικλέτες για να εμπνεύσει ένα νέο κοινό να γίνουν αναβάτες».

«Η μοτοσικλέτα EV είναι σήμερα σε βρεφικό στάδιο, όμως πιστεύουμε ότι οι premium ηλεκτρικές Harley-Davidson θα βοηθήσουν στον ενθουσιασμό και τη συμμετοχή στο σπορ σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο Matt Levatich, πρόεδρος και CEO της εταιρείας. «Καθώς επεκτείνουμε τις ηλεκτρικές μας δυνατότητες και ισχυροποιούμε τη δέσμευσή μας, ενθουσιαζόμαστε ακόμη περισσότερο για το ρόλο που θα παίξουν οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες στην επιχειρηματική μας ανάπτυξη».

Δείτε τώρα στο video τι έχει να πει ο Jay Leno, που καβάλησε την πειραματική, ηλεκτρική Harley LiveWire:

[Πηγή: Inside EVs]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube