Alfa Romeo GTA-R 300 με αμάξωμα από ανθρακονήματα

Alfa Romeo GTA-R 300 με αμάξωμα από ανθρακονήματα

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στο τελευταίο project της Alfaholics;

Η βρετανική εταιρεία Alfaholics, γνωστή για τα εκπληκτικά restomod βασισμένα στην κλασική Alfa Romeo GTA, δημοσίευσε φωτογραφίες από το αμάξωμα της επερχόμενης GTA-R 300 το οποίο είναι εξ'ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί αυτή η Alfa GTA κοστίζει όσο τέσσερις Giulia QV; [video]

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ανθρακονημάτινο αμάξωμα είναι κατά 70 kg ελαφρύτερο από της GTA-R (ατσάλινο αμάξωμα), και 38 kg από της GTA-R 290 (καπό, πόρτες και πορτ παγκάζ από ανθρακονήματα). Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να επιλέξουν την απόχρωση της αρεσκείας τους, αν και εμείς θα την προτιμούσαμε άβαφη, με εμφανές το πλέγμα του carbon fibre. Επιπλέον, η GTA-R 300 θα εξοπλίζεται με ελαφρύτερη ανάρτηση Ultraleggera από τιτάνιο και διαφορετική γεωμετρία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλες οι Alfa Romeo GTA που αγαπήσαμε

Ολόκληρο το αυτοκίνητο θα ζυγίζει λιγότερο από 800 kg ενώ το όνομά του (GTA-R 300) αποτελεί αναφορά στην αναλογία 300 άλογα ανά τόνο βάρους. Όπως και στις υπόλοιπες GTA-R της Alfaholics, κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο Twin Spark 2,3 λίτρων με εγκέφαλο της Motec και ψεκασμό, που αποδίδει πάνω από 240 PS στις 7.000 rpm. Το μοτέρ θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων που στέλνει τη ροπή στους πίσω τροχούς μέσω ενός ελεγχόμενου διαφορικού.

Η Alfaholics δεν ανακοίνωσε ακόμα την τιμή της GTA-R 300, όμως είναι σίγουρο πως θα ξεπερνά τις £240.000 (€267.645) που κοστίζει η GTA-R 290.

Πηγή: Carscoops, Carthrottle]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube