Ηλεκτρικές εκδόσεις των Peugeot Boxer και Citroën Jumper

Ηλεκτρικές εκδόσεις των Peugeot Boxer και Citroën Jumper

Ξεκινά ο εξηλεκτρισμός των επαγγελματικών οχημάτων του Ομίλου PSA.

Στα πλαίσια της Έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων του Birmingham, το Groupe PSA παρουσίασε τα Peugeot Boxer Electric και Citroën Jumper Electric, ανακοινώνοντας παράλληλα πως όλα τα επαγγελματικά μοντέλα του ομίλου θα αποκτήσουν και ηλεκτροκίνητες εκδόσεις μέχρι το 2020.

O Philippe Narbeburu, αντιπρόεδρος του τμήματος ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων του Groupe PSA δήλωσε: «Ακολουθώντας το στρατηγικό σχέδιο Push to Pass, συνεχίζουμε τον εξηλεκτρισμό της γκάμας μας. Τα νέα μοντέλα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τις μάρκες μας στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία των LCV. Αυτή είναι μια ευκαιρία να ενισχύσουμε το προβάδισμά μας στην Ευρώπη, καλύπτωντας τις ανάγκες για μετακίνηση μηδενικών ρύπων χωρίς να εγκαταλείπουμε τις πολύ χρήσιμες υπηρεσίες που προσφέρουμε στους απαιτητικούς επαγγελματίες πελάτες μας.»

citroen lcv

Τα συγγενικά Peugeot Boxer Electric και Citroën Jumper Electric θα προσφέρουν δύο επίπεδα ηλεκτρικής αυτονομίας, 227 km (L1 και L2) και 272 km (L3 και L4) ανάλογα με την έκδοση αμαξώματος. Τα δύο βαν θα παράγονται στο εργοστάσιο του Sevel στο Val di Sangro της Ιταλίας μαζί με τις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικές καύσης, ενώ το σύστημα ηλεκτροκίνησης θα είναι της BD Auto.

Εκτός από τα μεγάλα βαν, η PSA θα παρουσιάσει ηλεκτρικές εκδόσεις των μεσαίων Peugeot Expert/Traveller, Citroën Dispatch/SpaceTourer και Opel Vivaro/Vivaro Life το 2020. Επιπλέον, το 2021 θα ακολουθήσουν οι ηλεκτρικές εκδόσεις των μικρότερων Peugeot Partner, Citroen Berlingo και Opel Combo.

To μερίδιο του Groupe PSA στην αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Ευρώπης ήταν 24,7% για το 2018. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube