Ηλεκτρικά Citroën Berlingo, Peugeot Rifter, Opel Combo Life από το 2021

Ηλεκτρικά Citroën Berlingo, Peugeot Rifter, Opel Combo Life από το 2021

Τα κόμπακτ βαν του Groupe PSA (Berlingo, Rifter και Combo Life) επιβατικά και επαγγελματικά, θα αποκτήσουν ηλεκτρική έκδοση από τον επόμενο χρόνο.

e-Mobility PSA

Ο στόχος του Groupe PSA είναι οι φίρμες του να αποκτήσουν πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα έως το 2025. Έτσι, όλα τα καινούργια μοντέλα του ομίλου προσφέρουν τουλάχιστον μια επαναφορτιζόμενη υβριδική ή 100% ηλεκτρική έκδοση. Για τα κόμπακτ βαν και τις επαγγελματικές εκδόσεις τους, αυτή η ηλεκτρική ενσωμάτωση θα γίνει μάλιστα μέσα στο 2021, ακολουθώντας τα μεσαία/μεγάλα βαν που έκαναν τo εμπορικό λανσάρισμά τους πριν από λίγες εβδομάδες.

Το PSA Groupe υποδεικνύει ότι τα Citroën ë-Berlingo, Opel Combo-e Life και Peugeot e-Rifter /e-Partner θα είναι έτοιμα λοιπόν το 2021. Τα τεχνικά στοιχεία τους θα προέρχονται από τα μικρά ηλεκτρικά μοντέλα του ομίλου που βασίζονται στην πλατφόρμα e-CMP.

Οπότε μιλάμε για τη γνωστή μονάδα κίνησης με τον ηλεκτρομοτέρ των 100 kW ή 136 PS και μια μπαταρία 50 kWh. Ωστόσο, το Groupe PSA δεν αναφέρεται στο δελτίο Τύπου στην αυτονομία. Νούμερο εκτιμούμε ότι θα κυμαίνεται περί τα 300 km. Για την επαναφόρτιση θα υπάρχει ενσωματωμένος φορτιστής σε δύο εκδοχές ισχύος: 7,4 kW μονοφασικό και 11 kW τριφασικό.

Το τεχνικό φύλλο των κόμπακτ βαν του ομίλου υπόσχεται κάτι ανάλογο με αυτό που θα προσφέρει ο εθνικός ανταγωνισμός με το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό Kangoo, το οποίο θα λανσαριστεί επίσης το 2021. Ν θυμίσουμε ότι η Renault θα χρησιμοποιήσει τα τεχνικά στοιχεία του Zoe, με μπαταρία 52 kWh.

Το σύστημα κίνησης των μοντέλων του Groupe PSA θα κατασκευάζεται στη Γαλλία (ηλεκτρομοτέρ στο Trémery και μειωτές στη Valenciennes), ενώ η συναρμολόγηση των αυτοκινήτων θα γίνεται μαζί με τα θερμικά αντίστοιχά τους στο Vigo στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube