Icona Vulcano: Ασιατικό supercar με ευρωπαϊκή καρδιά [video]

Icona Vulcano: Ασιατικό supercar με ευρωπαϊκή καρδιά [video]

Το Icona Vulcano, που «ξεπηδώντας» από τις φλόγες παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Σαγκάης, είναι το αυτοκίνητο που φέρνει την ευρωπαϊκή αντίληψη για το σχεδιασμό και τα μηχανικά μέρη σε ένα «ντόπιο», ασιατικό supercar.

Η Icona έχει έδρα τη Σαγκάη, όμως επικεφαλής σχεδιασμού του Icona Vulcano είναι ο Γάλλος Σαμουέλ Σοφάρ, που έχει περάσει νωρίτερα από τη Nissan και τη Jaguar-Land Rover. Ταυτόχρονα, για τα μηχανικά μέρη υπεύθυνος είναι ο, καθόλου τυχαίος, Κλαούντιο Λομπάρντι. Ο Ιταλός ήταν αρχιμηχανικός της Lancia τα «χρυσά» χρόνια της κυριαρχίας τής στα Ράλλυ με τη 037 και τη Delta S4, αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, στα μονοθέσια της F1 αλλά και στα πρωτότυπα των αγώνων GT, για να συνεχίσει αργότερα στα Superbikes με την Aprilia. Και ο κυρίως σκοπός του Icona Vulcano είναι να δείξει τι μπορεί να κάνει αυτό το δίδυμο σε επίπεδο σχεδιασμού αυτοκινήτων και εξέλιξης συστημάτων μετάδοσης.

Μπορεί το εμπρός μέρος του Vulcano να θυμίζει το Lexus LFA, όμως το πίσω δεν μοιάζει με τίποτα άλλο και τελικά το σύνολο είναι αναμφίβολα πολύ εντυπωσιακό. Κάτω από το εμπρός καπό του βρίσκεται ένας V12 ο οποίος στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς Ένα ηλεκτρικό μοτέρ, ενσωματωμένο στο ημιαυτόματο 7άρι κιβώτιο ταχυτήτων, ανεβάζει τη συνολική συνδυασμένη ισχύ του Vulcano στα 950 PS. Οι επιδόσεις δε θα μπορούσαν να μην είναι καταιγιστικές, με 0-200 km/h σε λιγότερο από 10” και τελική 350 km/h.

Υπάρχει όμως και εναλλακτικό σύστημα κίνησης, με έναν V6 να στέλνει την κίνηση πίσω ενώ δύο ηλεκτρικά μοτέρ κινούν τους εμπρός τροχούς, κάνοντας το Vulcano υβριδικό τετρακίνητο 870 ίππων. Σύμφωνα με την εταιρία έτσι θα είναι η αγωνιστική έκδοση «H-Competizione», ενώ ο V12 προορίζεται για την έκδοση δρόμου «H-Turismo». Το βάρος του Icona Vulcano φτάνει σε κάθε περίπτωση τα 1.600 kg περίπου. Το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Σαγκάης φοράει ζάντες 20” εμπρός και 21”, που πίσω τους κρύβουν τα κεραμικά φρένα με δίσκους 380 mm του Nissan GT-R.

Όλα τα παραπάνω δεν θα έχουν και πολλή σημασία αν το Icona Vulcano δεν μπει στην παραγωγή, κάτι που προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί από την εταιρεία. Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί κάποιος εκκεντρικός εκατομμυριούχος που, βλέποντας το παρακάτω βίντεο, θα τους πείσει να το βγάλουν στο δρόμο.

[Πηγή: Icona]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube