Η τρίτροχη σπορ Yamaha Niken σε δράση [video]

Η τρίτροχη σπορ Yamaha Niken σε δράση [video]

Ένα νέο επίσημο video δείχνει την τεχνολογία και τη μηχανική πίσω από την επαναστατική τρίτροχη Yamaha.

Στην έκθεση EICMA του Μιλάνου, τον περασμένο Νοέμβρη, η Yamaha αποκάλυψε μια τρίκυκλη sport touring μοτοσικλέτα, που προγραμματίζεται να μπει σε παραγωγή στο εγγύς μέλλον.

Η επαναστατική Niken συγκέντρωσε πολύ ενδιαφέρον, όμως περισσότερο από περιέργεια. Γι’ αυτό και η Yamaha έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο video στο οποίο εξηγεί τη μηχανική λειτουργία της ανορθόδοξης μοτοσικλέτας.

Αν και η Niken βασίζεται στη δημοφιλή «γυμνή» Yamaha FZ-09 με τον 3κύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα, εντούτοις έχει το δικό της, πολύ διαφορετικό πλαίσιο με τη γεωμετρία που απαιτεί η τρίτροχη αρχιτεκτονική της.

Συνήθως τα τρίκυκλα έχουν ένα τροχό μπροστά και δύο πίσω. Όμως η Niken ακολουθεί την αρχιτεκτονική του σκούτερ Piaggio MP3, έχοντας δύο τροχούς μπροστά, που γέρνουν στις στροφές, κι έναν τροχό πίσω – μια διάταξη που υποστηρίζεται ότι παρέχει ακρίβεια και σταθερότητα στο στρίψιμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Yamaha Niken, επανάσταση σε τρεις τροχούς [video]

Το 3λεπτο video της Yamaha δείχνει τη Niken να στρίβει σε έναν γραφικό ορεινό δρόμο και ταυτόχρονα δείχνει τρισδιάστατες αναπαραστάσεις της λειτουργίας της μοτοσικλέτας και του περίπλοκου μπροστινού συστήματός της.

Είναι αυτό το μέλλον; Ο χρόνος θα δείξει, όμως έτσι κι αλλιώς η Niken έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

[Πηγή: Yamaha]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube