Η τελευταία έκδοση της Bentley Mulsanne

Η τελευταία έκδοση της Bentley Mulsanne

Η Mulsanne 6.75 Edition σε περιορισμένη παραγωγή 30 μονάδων από τη Mulliner.

Η Bentley ανακοίνωσε της τελική έκδοση της Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner σε περιορισμένη παραγωγή 30 μονάδων, με την οποία αποχαιρετά όχι μόνο τη ναυαρχίδα της αλλά και το μοτέρ V8 6¾ λίτρων που αποτελεί τον μακροβιότερο κινητήρα του είδους.

Η σημερινή γενιά της Mulsanne πρωτοπαρουσιάστηκε το 2009, με την έκδοση επιδόσεων Speed να ακολουθεί το 2014 και την έκδοση με μακρύ μεταξόνιο Extended Wheelbase να έρχεται μαζί με την ανανέωση του 2016. Το μοντέλο ήταν ο κύριος ανταγωνιστής της Rolls-Royce Phantom, στο άνω άκρο της κατηγορίας των υπερπολυτελών λιμουζίνων.

Εξωτερικά, η Mulsanne 6.75 Edition ξεχωρίζει από τις gloss black λεπτομέρειες που συνδυάζονται με την απόχρωση που θα επιλέξει ο ιδιοκτήτης και με τις πεντάκτινες ζάντες 21" της Mulsanne Speed. Τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω έχουν χρωμιωμένο περίγραμμα, ενώ το έμβλημα Flying B στο καπό, η γρίλια, οι εισαγωγές αέρα και οι εξατμίσεις είναι σε γυαλιστερή μαύρη απόχρωση.

Bentley

Στην καμπίνα προσφέρεται η επιλογή ανάμεσα σε δερμάτινες επενδύσεις Imperial Blue, Beluga, Fireglow και Newmarket Tan, που συνδυάζονται με λεπτομέρειες σε αποχρώσεις Silver, Grand Black και Dark Engine Spin Aluminium.

Μικρά αντίγραφα της τάπας λαδιού του κινητήρα βρίσκονται δίπλα στους αεραγωγούς του κλιματισμού για άνοιγμα/κλείσιμο της ροής, ενώ το έμβλημα 6.75 Edition είναι ραμμένο στα καθίσματα, εντυπωμένο σε χρώμιο πάνω στον κινητήρα και προβάλλεται στο έδαφος με το άνοιγμα των θυρών. Ακόμα μια αναφορά στον κινητήρα είναι τα τεχνικά σχέδια στο εσωτερικό των ρολογιών και των οργάνων. Τέλος, μια μεταλλική πλάκα στην κεντρική κονσόλα που υπενθυμίζει το συλλεκτικό χαρακτήρα της έκδοσης.

Bentley

Ο κινητήρας V8 6¾ λίτρων που στην τελευταία και κορυφαία του έκδοση φέρει την υπογραφή του CEO, Adrian Hallmark, αποδίδει 538 PS και 1100 Nm. Το μοτέρ βρίσκεται στην παραγωγή για 60 συναπτά έτη - μέσα σε αυτό το διάστημα, ο κινητήρας έχει δεχθεί μια σειρά από ανασχεδιασμούς και βελτιώσεις, όμως έχει διατηρήσει τις ίδιες διαστάσεις και τις βασικές αρχές σχεδιασμού.

Η παραγωγή της Mulsanne θα τερματιστεί την άνοιξη, με όλο το προσωπικό να απορροφάται από άλλες ανάγκες της επιχείρησης. Όπως ανακοινώνει η Bentley, η νέα Flying Spur παίρνει τη θέση της ναυαρχίδας στη γκάμα της Bentley καθώς δεν αναμένεται αντικαταστάτης της Mulsanne. Η εταιρεία προετοιμάζεται παράλληλα για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, καθώς μέχρι το 2023 θα προσφέρει υβριδικές εκδόσεις όλων των μοντέλων της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube