Η Škoda ετοιμάζει ηλεκτρικό αντικαταστάτη του Fabia

Η Škoda ετοιμάζει ηλεκτρικό αντικαταστάτη του Fabia

Η Škoda ετοιμάζει μια entry level ηλεκτρική πρόταση που θα αποτελέσει μελλοντικά τον αντικαταστάτη του Fabia.

To πλάνο της Škoda φιλοδοξεί να προσθέσει 4 νέα ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα της μέχρι το 2030, τα οποία θα προκύψουν από το νέο Vision 7S που παρουσίασε στην Πράγα εχθές. Σύμφωνα με το αφεντικό της Τσεχικής εταιρείας, Klaus Zellmer, το ένα από αυτά και εκείνο που συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι το αστικού χαρακτήρα ηλεκτρικό το οποίο θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Fabia.

Στόχος είναι να αποτελέσει την entry level πρόταση στα ηλεκτρικά για την εταιρεία και γι’ αυτό γίνονται προσπάθειες ώστε η τιμή του να είναι παρόμοια με αυτή του νέου Fabia που λανσαρίστηκε πρόσφατα και στη χώρα μας. Αυτό αποτελεί και τη μεγαλύτερη πρόκληση σύμφωνα με τον Zellmer, ωστόσο στις δηλώσεις του σχετικά στο βρετανικό Autocar, έδειξε αισιόδοξος.

Αυτό βέβαια είναι κάτι που χρειάζεται αρκετή υπομονή και μελέτη, κάτι που σημαίνει πως δεν πρόκειται να δούμε τον ηλεκτρικό αντικαταστάτη του Fabia πριν το 2027 τουλάχιστον, όταν θα έχει κλείσει και ο κύκλος ζωής του σημερινού μοντέλου.

Πάντως ο διάδοχος του Fabia θα είναι ριζικά διαφορετικός και θα «πατάει» πάνω στη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Škoda όπως αυτή εκφράζεται και από το Vision 7S, παραπέμποντας σε ένα περισσότερο αστικού χαρακτήρα crossover όχημα και λιγότερο σε supermini. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δε, ο αντικαταστάτης του Fabia θα είναι ένα από τα τελευταία μοντέλα του ομίλου VW που θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα MEB πριν αυτή δώσει τη θέση της στη νέα πλατφόρμα SSP.   

Όπως είναι φυσικό από τον αστικό του προσανατολισμό, θα εφοδιάζεται με μια μικρότερη μπαταρία από αυτή των 89 kWh του Vision Concept, ωστόσο θα διατηρήσει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης αυτού με ισχύ έως 200 kW.

Θυμίζουμε τέλος, πως αυτό δεν θα είναι το μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο στην γκάμα της Škoda, αφού σύμφωνα με το πλάνο του ομίλου, τόσο αυτή όσο και οι VW και CUPRA θα διαθέτουν από το 2025 τη νέα γενιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης του ομίλου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube