Η Shelby GT500 αποκαλύπτεται στο Detroit

Η Shelby GT500 αποκαλύπτεται στο Detroit

H Shelby GT500 παρουσιάζεται επίσημα σήμερα στο NAIAS, με την επιβεβαίωση του σχεδιασμού της και κυρίως του μοτέρ.

Σήμερα, το North American International Auto Show ανοίγει και τα πρώτα νέα ήδη άρχισαν. Μεταξύ αυτών και η νέα γενιά της Shelby GT500, η οποία έρχεται με εικόνες και πληροφορίες. Η γκάμα της Shelby λοιπόν εμπλουτίζεται με ένα δεύτερο επίσημο μέλος ύστερα από την GT350R. Ένα σπόρτσκαρ που έχει τη ιδιαιτερότητα να φορά 5,2 λιτρο κινητήρα V8 με στροφαλοφόρο «flatplane», προορισμένο να δώσει κορυφαίο ρυθμό περιστροφής στο μοτέρ του αμερικανικού κουπέ.

Η GT500 χρησιμοποιεί το ίδιο βασικό μπλοκ, αλλά αλλάζει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. Ο στροφαλοφόρος άξονας είναι πιο συμβατικός (crossplane), και το μοτέρ είναι εξοπλισμένο με ένα κομπρέσορα που θα αυξήσει την ισχύ του πάνω από τα 700 άλογα. Να σημειώσουμε εδώ τη διαφορά ισχύος με την GT350R που βγάζει 533 PS.

Shelby GT500

Τα μεγάλα νέα για αυτή τη Shelby είναι η εμφάνιση ενός αυτόματου σασμάν... διπλού συμπλέκτη. Μια παράδοξη επιλογή για Shelby και Ford σε μια Mustang, η οποία ήταν πάντα οπαδός των κιβωτίων με μετατροπέα ροπής. Αλλά αυτή η επιλογή σαφώς θα επιτρέψει στη Shelby GT500 να ανταποκρίνεται ακόμη πιο άμεσα, ειδικά με τον πίσω άξονα, με διαφορικό τύπου Torsen, που δείχνει ιδιαίτερα κοντό –σχέση 3,73:1.

Κατά τα λοιπά, αυτή η GT500 διαθέτει ανθρακονημάτινο άξονα μετάδοσης, ειδικά λάστιχα από τη Michelin, 6πίστονα δισκόφρενα φρένα και ειδικά σχεδιασμένες αναρτήσεις για το αυτοκίνητο.

Η τιμή δεν δημοσιοποιήθηκε ακόμα από τη Shelby, αλλά θα τη μάθουμε εντός των επόμενων ωρών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube