Η πρώτη ματιά στη νέα Porsche 911 GT3 [video]

Η πρώτη ματιά στη νέα Porsche 911 GT3 [video]

Η πιο ακραία έκδοση της 992 βρίσκεται προ των πυλών και όλα δείχνουν πως συνεχίζει την παράδοση με τον καλύτερο τρόπο.

H Porsche παρουσίασε στον ειδικό τύπο τη νέα γενιά της 911 GT3 η οποία θα κυκλοφορήσει το 2021 ως η πιο "πιστάδικη" έκδοση της 992 (τουλάχιστον μέχρι να έρθει η ακόμα πιο ακραία 911 GT3 RS). Στο περιθώριο της παρουσίασης πρωτοτύπων προπαραγωγής με ελαφρύ καμουφλάζ, ο Andreas Preuninger, υπεύθυνος της σειράς GT της Porsche, ξενάγησε τον Chris Harris σε ένα πολύ ιδιαίτερο γκαράζ, ξεσκεπάζοντας για πρώτη φορά το εμπρός και το πίσω μέρος της 911 GT3.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την 991.2 Porsche 911 GT3 RS [video]

Όπως βλέπουμε από τις εικόνες, η νέα GT3 έχει ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό πακέτο που την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις της 911. Στο εμπρός μέρος ο προφυλακτήρας έχει ένα μαύρο ματ τμήμα που φιλοξενεί την κεντρική εισαγωγή αέρα, τις πλευρικές εσοχές και το σπλίτερ, κάτω από τα λεπτά φώτα LED. Το καπό είναι επίσης νέο με δύο εσοχές, ενώ διαφορετικοί είναι και οι τροχοί με πέντε διπλές ακτίνες και διχρωμία.

Porsche 911 GT3

Στο πίσω μέρος την παράσταση κλέβει η τεράστια φτερούγα που για πρώτη φορά είναι τύπου swan-neck (οι βάσεις της πιάνουν στην επάνω πλευρά της πτέρυγας) και η ενσωματωμένη αεροτομή duck-tail στο καπό. Πιο χαμηλά, ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας φιλοξενεί μεγαλύτερο διαχύτη και δύο κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης. Συνολικά, τα αεροδυναμικά βοηθήματα της νέας GT3 παράγουν 50% περισσότερη κάθετη δύναμη σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, χωρίς να αυξάνεται η αντίσταση στον αέρα.

Η νέα Porsche 911 GT3 θα φορά ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο boxer κινητήρα 4,0 λίτρων με απόδοση 510 PS ο οποίος θα συνεργάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε με αυτόματο PDK 7 σχέσεων. Το μοντέλο θα έχει επίσης κεραμικά φρένα, πιο επιθετικό στήσιμο της ανάρτησης, και διαφορετικές ρυθμίσεις των ηλεκτρονικών συστημάτων. Παράλληλα έχει υποβληθεί σε εκτενέστατη δίαιτα ώστε να παραμείνει το ίδιο ελαφρύ με τον προκάτοχό του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Porsche 911 GT3 έκλεισε τα 20 [video]

Εκτός από την πρόωρη αποκάλυψη της νέας γενιάς, ολόκληρο το βίντεο έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο Andreas Preuninger μας παρουσιάζει την ιστορία της GT3 μέσα σε αυτό το ονειρικό γκαράζ που η Porsche διατηρεί τα GT μοντέλα της.

[Πηγή: Top Gear]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube