Η παραγωγή του Ford Focus θα ολοκληρωθεί το 2025

Η παραγωγή του Ford Focus θα ολοκληρωθεί το 2025

Μετά από τέσσερις γενιές και αξιοζήλευτη ιστορία, όλα δείχνουν ότι η Ford θα σταματήσει την παραγωγή του Focus το 2025, καθώς το Μπλε Οβάλ στρέφεται προς την ηλεκτροκίνηση.

Ford Focus

Η Ford ετοιμάζεται να ρίξει τίτλους τέλους σε ένα μοντέλο σταθμό στην ιστορία της: Το Ford Focus. Μετά από τέσσερις γενιές και ιστορία που θα ζήλευαν πολλοί ανταγωνιστές του, η παραγωγή του Focus θα σταματήσει το 2025. Θυμίζουμε ότι η Ford ανανέωσε πριν από λίγους μήνες το μοντέλο της και όλα δείχνουν ότι ο κατασκευαστής δεν σκοπεύει να αναβιώσει το μοντέλο ως ηλεκτρικό.

Σε συνέντευξή του, ο επικεφαλής της Ford στην Ευρώπη, Stuart Rowley, ανέφερε τα δυσάρεστα μαντάτα δηλώνοντας ότι από το 2025 το μέλλον του εργοστασίου στο Saarlouis της Γερμανίας όπου κατασκευάζεται το Focus είναι αβέβαιο. «Ακόμα αναζητούμε εναλλακτικές για το εργοστάσιο στο Saarlouis, όπως να παράξουμε αυτοκίνητα για κάποια άλλη μάρκα. Δεν σκοπεύουμε να ανανεώσουμε την παραγωγή για κάποιο νέο μοντέλο μας» πρόσθεσε ο Rowley. Κάτι που σημαίνει ότι το εργοστάσιο του Saarlouis, η στροφή της αγοράς στην ηλεκτροκίνηση και η κυριαρχία των crossover μοντέλων στην αγορά, θα δώσουν τέλος και στο Focus.

Ford Focus

Για την παραγωγή των νέων ηλεκτρικών μοντέλων της Ford επιλέχθηκε η μονάδα παραγωγής στη Valencia της Ισπανίας. Οι θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο στο Saarlouis και στη Valencia θα μειωθούν σημαντικά μιας και σύμφωνα με τον Rowley, η παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων απαιτεί μικρότερο ανθρώπινο δυναμικό. Μέχρι στιγμής, το εργοστάσιο της Valencia απασχολεί 6.000 υπαλλήλους, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό στο Sarlouis φτάνει τις 4.600. 

Τέλος, θυμίζουμε ότι, η Ford σχεδιάζει να λανσάρει επτά νέα ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη μέχρι το 2024, με το ένα απ’ αυτά να είναι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς Puma.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube