Η Pagani Huayra BC Roadster έρχεται στο Pebble Beach

Η Pagani Huayra BC Roadster έρχεται στο Pebble Beach

Και ο διάδοχός της θα φορά V12 κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Καθώς η Pagani Huayra φτάνει στο τέλος της "καριέρας" της, ο Horacio Pagani αποκάλυψε τα σχέδιά του για το μέλλον της εταιρείας, τα οποία περιλαμβάνουν την Huayra BC Roadster και δύο (!) νέα υπεραυτοκίνητα.

Ξεκινώντας από την Huayra BC Roadster, αυτή αναμένεται να παρουσιαστεί τον Ιούλιο στο Pebble Beach και όπως η αντίστοιχη Huayra BC Coupe (20 μονάδες) θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό μοντέλων. Το πρόθεμα BC είναι προς τιμήν του Benny Caiola, ενός πολύ στενού φίλου του Horacio Pagani που ήταν και ο πρώτος πελάτης της εταριείας.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Horacio: "Πριν έρθει το τέλος της Huayra, θα παρουσιάσουμε την Huayra BC Roadster αυτό το καλοκαίρι. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω περισσο΄τερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό το μοντέλο."

Pagani Huayra BC Roadster

Να θυμήσουμε πως ο twin-turbo V12 κινητήρας 6,0 λίτρων της AMG απέδιδε 730 PS στην Huayra Coupe (2012), 755 PS στην Huayra BC Coupe (2016), και 764 PS στην πιο πρόσφατη Huayra Roadster (2017). Αν επιβεβαιωθεί για μια ακόμη φορά η θεωρία της εξέλιξης, τότε η Huayra Roadster BC εκτός από χαμηλότερο βάρος και βελτιωμένη αεροδυναμική θα έχει και αυξημένη απόδοση.

Εκτός από το κύκνειο άσμα της Huayra, ο Horacio Pagani αποκάλυψε πως το επόμενο υπεραυτοκίνητο της εταιρείας θα φορά V12 κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ ένα δεύτερο, πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα παρουσιαστεί το 2024 ή το 2025.

Πηγή: Carbuzz

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube