Η νέα Porsche 911 Turbo βολτάρει στο Ring με περίεργες εξατμίσεις

Η νέα Porsche 911 Turbo βολτάρει στο Ring με περίεργες εξατμίσεις

Η νέα Porsche 911 Turbo πιάστηκε στην κάμπριο έκδοσή της να δοκιμάζει δυο διαφορετικές εξατμίσεις στην πίστα του Nürburgring.

Porsche

Η Porsche επισκέφθηκε για ακόμα μια φορά την πίστα του Nürburgring ώστε να τεστάρει την ανανεωμένη 911. Αυτή τη φορά οι μηχανικοί της γερμανικής φίρμας είχαν μαζί τους την κορυφαία έκδοση 911 Turbo, στην κάμπριο εκδοχή της, με το βλέμμα να πέφτει στο ιδιαίτερο πίσω μέρος της.

Συγκεκριμένα, η 911 Turbo έτρεχε με διαφορετικές εξατμίσεις στα δυο άκρα τους αμαξώματός της, με τη μια να είναι στρογγυλοποιημένη και την άλλη τετραγωνισμένη. Η πρώτη φαίνεται ίδια με του τωρινού μοντέλου, ενώ πλήρως επανασχεδιασμένο είναι το κεντρικό μέρος του πίσω προφυλακτήρα και ο διαχύτης.

Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό είναι ότι οι δυο εξατμίσεις φαίνονται να απέχουν πιο πολύ η μια από την άλλη. Όσον αφορά τον ήχο, η 992.2 ακουγόταν πιο ήσυχη απ' όσο την έχουμε συνηθίσει κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών γύρων της στο Nürburgring.

Porsche

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός της υβριδοποίησης της. Το υβριδικό σύστημα θα βελτιώσει τη δύναμη της 911 Turbo, δίνοντας μεγαλύτερη στιγμιαία ροπή στις χαμηλές στροφές, βοηθώντας το έργο του διπλοτούρμπινου flat-six κινητήρα των 3,8 λίτρων.

Εδώ, αξίζει να θυμίσουμε τη δήλωση της Porsche ότι σκοπός του υβριδικού συστήματος είναι να βελτιώσει την απόδοση της 911 και όχι μόνο την οικονομία της. Έτσι, το υβριδικό σύστημα αναμένεται να αυξήσει και άλλο την ισχύ της Turbo από τους 572 ίππους της σημερινής και τους 640 της Turbo S.

Το τελευταίο κατασκοπευτικό βίντεο δεν έδειξε κάτι από το εσωτερικό. Γνωρίζουμε όμως από παλιότερες λήψεις ότι η ανανεωμένη 911 θα έχει μεταξύ άλλων, ένα νέο τελείως ψηφιακό καντράν.

Παρόλο το έξτρα βάρος από το υβριδικό σύστημα και την ανακλινόμενη οροφή, η 911 Turbo που πρωταγωνιστεί στο βίντεο δείχνει πιο άμεση στις εντολές του οδηγού της και να κινείται πιο γρήγορα στις στροφές, σε σύγκριση με το κουπέ πρωτότυπο που είχαμε δει στα τέλη του 2021.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube