Μια πρωτότυπη Porsche 911 Turbo Hybrid γυρνάει στο Nurburgring! [video]

Μια πρωτότυπη Porsche 911 Turbo Hybrid γυρνάει στο Nurburgring! [video]

Η Porsche «ψάχνεται» για τις τελικές ρυθμίσεις της υβριδικής 911 αν κρίνουμε από την... προβληματική συμπεριφορά του αυτοκινήτου που βλέπουμε στο βίντεο. 

Μια αμιγώς ηλεκτρική 911 δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Porsche αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό πως η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μια υβριδική έκδοση της 992. 

Οι δοκιμές για την πρώτη υβριδική Porsche 911 έχουν ήδη ξεκινήσει, με τους αυτοκινητικούς παπαράτσι να καταγράφουν τα πρώτα πλάνα μιας πρωτότυπης 911 Turbo στο Nurburgring. Αν και μοιάζει με μια συνηθισμένη 911 Turbo S, το κίτρινο αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος υποδηλώνει ότι διαθέτει και ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης.

Αν αναρωτιέστε γιατί τα πίσω παράθυρα είναι σκουρόχρωμα, οι μπαταρίες τοποθετούνται πίσω από τα μπροστινά καθίσματα στη διάρκεια των δοκιμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτότυπο χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό σύστημα 400 Volt αντί για το μεγαλύτερο σύστημα 800 Volt της Taycan.

Σε αυτό το πρώιμο στάδιο εξέλιξης, το επιπλέον βάρος της μπαταρίας φαίνεται να δυσκολεύει το συγκεκριμένο πρωτότυπο. Κάποια στιγμή, υποστρέφει και βγαίνει από την πίστα, καθώς ο οδηγός παλεύει να το κρατήσει υπό έλεγχο. Ωστόσο, στην τελική έκδοση παραγωγής η Porsche φέρεται να έχει προβλέψει την τοποθέτηση της μπαταρίας εμπρός για να βελτιώσει την κατανομή του βάρους.

Δεδομένου ότι το πρωτότυπο βασίζεται σε μια 911 Turbo, η υβριδική έκδοση πιθανότατα θα ονομάζεται 911 Turbo S E-Hybrid. Η έλλειψη θύρας φόρτισης υποδηλώνει ότι δεν θα είναι μια plug-in έκδοση.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα μετάδοσης κίνησης εξακολουθούν να είναι ελάχιστες, αλλά η Porsche έχει πει πως η υβριδική έκδοση θα είναι πιο ισχυρή και από την Turbo, κάτι που μας δίνει το δικαίωμα να μιλάμε για μια ισχύ περίπου στους 700 ίππους. 

Η πρώτη υβριδική Porsche 911 αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023 για να συμπέσει με το ενδιάμεσο facelift της σειράς 992.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube