Η Meyers Manx βάζει το buggy της στην πρίζα

Η Meyers Manx βάζει το buggy της στην πρίζα

Η Meyers Manx επιστρέφει στο προσκήνιο, παρουσιάζοντας ένα νέο ηλεκτρικό buggy με αυτονομία έως 480 km!

Οι παλαιότεροι ενδεχομένως να θυμούνται την Meyers Manx από τη δεκαετία του 1960 χάρη στα buggy οχήματα που κατασκεύαζε. Τότε, για την δημιουργία αυτών των μοντέλων «αναψυχής», δανείζονταν πολλά στοιχεία από το «σκαθάρι» της Volkswagen.

Σήμερα όμως, οι δεσμοί με τη γερμανική φίρμα δεν υφίστανται. Η Meyers Manx ακολουθεί το δικό της δρόμο, ο οποίος μάλιστα δεν αποκλείεται στο εγγύς μέλλον να συναντηθεί με της VW, η οποία έχει παρουσιάσει ένα αντίστοιχο όχημα, το ΙD. Buggy Concept, έστω και σε πρωτότυπη μορφή το 2019, με τις φήμες να θέλουν τους Γερμανούς να το ρίχνουν σύντομα στην παραγωγή. 

buggy

Το νέο ηλεκτρικό buggy της Meyers Manx σχεδιάστηκε από τον Freeman Thomas, ο οποίος είχε επιμεληθεί και της αρχικής έκδοσης! Για την κίνηση του χωμάτινου μοντέλου φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένοι στο πίσω μέρος, απόδοσης 202 PS και 325 Nm ροπής, με την έκδοση που φορά τη μεγάλη μπαταρία των 40 kWh (υπάρχει και μικρή 20άρα) να κάνει τα «100» από στάση σε 4,5’’, προσφέροντας μέγιστη αυτονομία 480 km.

Το βάρος του buggy δεν ξεπερνά τα 750 kg και φέρει δισκόφρενα στους εμπρός και πίσω τροχούς, αλουμινένιο μόνοκοκ πλαίσιο, ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και ηλεκτρικό χειρόφρενο.

buggy

Τα πρώτα 50 αντίτυπα του buggy της Meyers Manx (2.0 Electric) θα παραδοθούν στους πελάτες το 2023, με την παραγωγή να αυξάνεται σημαντικά από το 2024. Προς ώρας πάντως η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την τιμή πώλησης του.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube