Η Lamborghini ετοιμάζει ηλεκτρικό τετραθέσιο μοντέλο

Η Lamborghini ετοιμάζει ηλεκτρικό τετραθέσιο μοντέλο

Με σχεδιασμό εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Estoque του 2008.

Η Lamborghini εξετάζει το ενδεχόμενο ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού 2+2 grand tourer στα πρότυπα της Estoque (2008), το οποίο θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2025. Η τετραθέσια Lamborghini θα είναι το τέταρτο μοντέλο της εταιρείας δίπλα στις Huracán, Urus και Aventador και το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της.

Lamborghini

Όπως δήλωσε στο Autocar ο Maurizio Reggiani, υπεύθυνος έρευνας και εξέλιξης της Lamborghini: «Αν δείτε το χρόνο που αναμένεται να παρουσιαστεί το τέταρτο μοντέλο μας, υπάρχει η δυνατότητα αυτή να είναι η κατάλληλη στιγμή για κάτι αμιγώς ηλεκτροκίνητο»,

Ο ισχυρός άντρας της Lamborghini άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το τετραθέσιο grand tourer να βασίζεται σε πλατφόρμα του Volkswagen Group. Το πιθανότερο σενάριο για κάτι τέτοιο θα ήταν μια εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας PPE των Porsche Taycan και Audi E-tron GT. Πάντως όπως παραδέχθηκε ο Reggiani, απαιτούνται τουλάχιστον τέσσερα χρόνια εξέλιξης πριν από την παρουσίαση του νέου μοντέλου.

Lamborghini

Σχεδιαστικά, το μελλοντικό grand tourer της Lamborghini αναμένεται είναι πιο κοντά στην Urus από ότι στις Huracán και Aventador, παίρνοντας έμπνευση από το πρωτότυπο Estoque παρόλο που έχουν περάσει 11 χρόνια από την παρουσίασή του.

Όσο για τις επιδόσεις, ο Reggiani δήλωσε: «Οι επιδόσεις θα είναι σημαντικές. Πρέπει να είναι γρήγορο αλλά όχι όπως τα super-sports μοντέλα μας. Το τέταρτο μοντέλο θα έχει κάτι το διαφορετικό.»

Lamborghini

Σχετικά με την πορεία της Urus που αυτή τη στιγμή αναλογεί στο 60% των πωλήσεων της Lamborghini, ο Regianni δήλωσε: «Χρειάστηκαν 10 χρόνια για να εδραιωθεί το V10 μοντέλο μας - από την παρουσίαση της Gallardo το 2003 μέχρι τη Huracán του 2014, οπότε πρέπει να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και με την Urus».

Αν τελικά η εταιρεία δώσει το πράσινο φως για το 2+2 grand tourer, τότε είναι πολύ πιθανό να παράγεται μαζί με την Urus στο αναβαθμισμένο εργοστάσιο της Sant'Agata.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube