Η Jeep, βάζει το Wrangler και επίσημα, στην «πρίζα»

Η Jeep, βάζει το Wrangler και επίσημα, στην «πρίζα»

Ένα βήμα πρίν την παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Wrangler βρίσκεται η Jeep.

Η Jeep τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα προόδου σε ότι αφορά τον εξ-ηλεκτρισμό της γκάμας της. Το υβριδικό Wrangler 4xe είναι ήδη ανάμεσα μας (όπως και τα Renegade και Compass), ενώ αντίστοιχη έκδοση θα υπάρξει σύντομα και για το νέο Grand Cherokee. Ωστόσο, ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, λείπει από το παλμαρέ της αμερικανικής φίρμας. Όχι για πολύ όμως! Γιατί όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, απέχουμε ένα μόλις μήνα από την παρουσίαση του πρώτου Wrangler EV.

wrangler 2

Η είδηση έγινε γνωστή κατά κάποιο τρόπο μέσω του διαφημιστικού spot της Jeep κατά τη διάρκεια του Super Bowl. Το εν λόγω spot, προέτρεπε τους θεατές θα επισκεφθούν τη νέα σελίδα της εταιρείας με τίτλο «The Road Ahead». Όσοι το έκαναν, είχαν την ευκαιρία να δουν αρκετά από τα επερχόμενα νέα μοντέλα της φίρμας, πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης, το χρονοδιάγραμμα άφιξης των νέων μοντέλων και φυσικά τρόπους διαδικτυακής απόκτησης των οχημάτων της Jeep. Οι πλέον παρατηρητικοί όμως είδαν –αν και καλά κρυμμένο είναι η αλήθεια- και το νέο Wrangler EV. 

wrangler 1

Μέχρι στιγμής, το μοντέλο ονομάζεται Wrangler BEV Concept και σύμφωνα με τα γραφόμενα της σελίδας, το πρωτότυπο όχημα θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο ετήσιο Easter Jeep Safari στο Moab στις 28 Μαρτίου.

Οι πληροφορίες αναφορικά με το ποιόν του μοντέλου είναι ελάχιστες και μόνο μία φωτογραφία μας δίνει μια πρώτη γεύση από τον «εσωτερικό του κόσμο», στον οποίο διακρίνει κανείς πολλές μπαταρίες συνδεδεμένες με έναν ηλεκτροκινητήρα στο εμπρός μέρος του οχήματος. Αυτή η προσέγγιση είναι σίγουρα διαφορετική συγκριτικά με άλλα ηλεκτρικά τετρακίνητα οχήματα που συνήθως ενσωματώνουν δυο ηλεκτρικά μοτέρ για την κίνηση τους, ένα σε κάθε άξονα. Λίαν συντόμως βέβαια θα μας λυθούν όλες οι απορίες αναφορικά με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Wrangler της Jeep.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube