Η Ford Mustang Mach 1 έφτασε στην Ευρώπη

Η Ford Mustang Mach 1 έφτασε στην Ευρώπη

Αυτή είναι η ταχύτερη Ford Mustang σε πίστα που έχει διατεθεί ποτέ στη Γηραιά Ήπειρο.

Η Ford ανακοίνωσε πως η ειδική έκδοση επιδόσεων Mach 1 της Mustang, θα είναι διαθέσιμη πλέον και στην Ευρώπη, ως η ταχύτερη έκδοση του pony car σε πίστα που κυκλοφόρησε ποτέ στη Γηραιά Ήπειρο.

Οι εκδόσεις Mach 1 έκαναν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 1969 και παρέμειναν στη γκάμα της Mustang έως και τα τέλη της δεκαετίας του '70. Το όνομα εμφανίστηκε ξανά το 2003 στη δύση της καριέρας της τέταρτης γενιάς, και επιστρέφει σήμερα στην έβδομη γενιά του pony car.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford Mustang Mach 1: Η ταχύτερη πεντάλιτρη Mustang [video]

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V8 5,0 λίτρων που αποδίδει 460 PS και 529 Nm. Αυτό σημαίνει πως έχει -20 PS και -41 Nm λιγότερα από το αντίστοιχο μοντέλο αμερικανικών προδιαγραφών, κάτι που πιθανότατα συμβαίνει λόγω των αυστηρότερων περιορισμών όσον αφορά τις εκπομπές CO2 που ισχύουν στην Ευρώπη.

Ford Mustang Mach 1

Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων Tremec με λειτουργία rev-matching, ενώ υπάρχει και η επιλογή του αυτόματου 10 σχέσεων. Κι αστις δύο περιπτώσεις έχουμε διαφορικό περιορισμένης ολίσθισης στον πίσω άξονα.

Η Ford αναφέρει πως η έκδοση Mach 1 έχει το καλύτερο κράτημα από κάθε άλλη Mustang που κυκλοφόρησε ποτέ στην Ευρώπη. Σε αυτό συμβάλλει η ανάρτηση με ενεργά αμορτισέρ MagneRide, νέα ελατήρια και αντιστρεπτικές καθώς και η νέα ρύθμιση του συστήματος διεύθυνσης (ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση) για μεγαλύτερη ακρίβεια. Οι πεντάκτινες ζάντες 19" φορούν φαρδύτερα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 και κρύβουν πίσω τους ισχυρότερα φρένα.

Επιπλέον, αρκετά από τα εξαρτήματα της Mach 1 προέρχονται αυτούσια από τις κορυφαίες Shelby GT350 και GT500 όπως το σύστημα ψύξης, το χειροκίνητο κιβώτιο, τα εμπρός και πίσω υποπλαίσια και η εξάτμιση Active Valve Performance Exhaust.

Ford Mustang Mach 1

Το ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό πακέτο προσφέρει αύξηση 22% στην παραγωγή κάθετης δύναμης. Η Mach 1 ξεχωρίζει από τη νέα μάσκα με μεγαλύτερες εισαγωγές άερα, διαφορετική γρίλια και νέο σπλίτερ, τις ρετρό πεντάκτινες ζάντες 19", την διακριτική αεροτομή, τον διαχύτη, τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και τα αυτοκόλλητα.

Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει 8 συνδυασμούς συμπεριλαμβανομένων των Fighter Jet Grey με ρίγες Satin Black και Reflective Orange, Iconic Silver, Shadow Black ή Oxford White με ρίγες Satin Black/Red, και Velocity Blue, Twister Orange, Race Red ή Grabber Yellow με ρίγες Satin Black/White.

Ford Mustang Mach 1

Στο εσωτερικό βρίσκουμε επενδύσεις σε απόχρωση Ebony, λεπτομέρειες από αλουμίνιο σε ταμπλό και κεντρική κονσόλα, νέο επιλογέα ταχυτήτων και σπορ καθίσματα (προαιρετικά Recaro) με ραφές Metal Grey. 

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει κλιματιζόμενα καθίσματα, infotainment SYNC 3 με τεχνολογία FordPass Connect modem, premium ηχοσύστημα της B&O με 12 ηχεία και ψηφιακό πίνακα οργάνων 12" με νέα γραφικά.

Η Ford δεν ανακοίνωσε την τιμή της Mustang Mach 1, όμως υπολογίζουμε πως θα είναι ελαφρώς ακριβότερη από την έκδοση Bullitt.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube