Ford Mustang Mach 1: Η ταχύτερη πεντάλιτρη Mustang [video]

Ford Mustang Mach 1: Η ταχύτερη πεντάλιτρη Mustang [video]

Ειδική έκδοση Mach 1 της έβδομης γενιάς Ford Mustang με εξαρτήματα από τις Shelby GT350 και GT500

Η Ford παρουσίασε την Mustang Mach 1, μια ειδική έκδοση του pony car που σηματοδοτεί την επιστροφή ενός ιστορικού ονόματος και παράλληλα εμπλουτίζει τη γκάμα του γεφυρώνοντας το χάσμα ανάμεσα στην GT και τις κορυφαίες Shelby.

Οι εκδόσεις Mach 1 έκαναν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 1969 και παρέμειναν στη γκάμα της Mustang έως και τα τέλη της δεκαετίας του '70. Το όνομα εμφανίστηκε ξανά το 2003 στη δύση της καριέρας της τέταρτης γενιάς, και επιστρέφει σήμερα στην έβδομη γενιά του pony car.

Εξωτερικά, η Mach 1 ξεχωρίζει από τη νέα μάσκα με μεγαλύτερες εισαγωγές άερα, διαφορετική γρίλια και νέο σπλίτερ, τις ρετρό πεντάκτινες ζάντες Magnum 500, τις πορτοκαλί δαγκάνες της Brembo, την διακριτική αεροτομή, τον διαχύτη που φιλοξενεί τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης και τα γραφικά που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για αυτή την ειδική έκδοση. Στο εσωτερικό έχουμε καθίσματα Recaro, νέα γραφικά για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, σπορ επιλογέα ταχυτήτων, μεταλλικά πατήματα των μαρσπιέ και μια πλάκα με τον αριθμό πλαισίου.

Mustang Mach 1

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V8 5,0 λίτρων με αυξημένη απόδοση 480 PS και 570 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων Tremec με λειτουργία rev-matching, ενώ υπάρχει και η επιλογή του αυτόματου 10 σχέσεων.

Αρκετά από τα εξαρτήματα της Mach 1 προέρχονται αυτούσια από τις Shelby GT350 και GT500 όπως το σύστημα ψύξης, το χειροκίνητο κιβώτιο, τα εμπρός και πίσω υποπλαίσια και η εξάτμιση. Επιπλέον, διαθέτει αναβαθμισμένη ανάρτηση με πιο επιθετικό στήσιμο και ισχυρότερα φρένα της Brembo. Όλα αυτά κάνουν την Mach 1 την ταχύτερη έκδοση πεντάλιτρης Mustang εντός πίστας όπως δήλωσε και ο Dave Pericak, υπεύθυνος του τμήματος Ford Icons.

Το εμπορικό ντεμπούτο της Mustang Mach 1 στην αμερικανική αγορά είναι προγραμματισμένο για την άνοιξη του 2021.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube