Η Ford αποκαλύπτει το GT Carbon Series

Η Ford αποκαλύπτει το GT Carbon Series

Mια ειδική έκδοση διαθέσιμη για παραγγελίες μέσω internet και για 30 μόνον ημέρες.

Από τις 8 Νοεμβρίου και για 30 μόνον ημέρες θα ανοίξει η φόρμα παραγγελιών στο αντίστοιχο website για όσους θέλουν ένα ξεχωριστό Ford GT.

Ο λόγος για το Ford GT Carbon Series που παρουσίασε η εταιρεία και το οποίο απευθύνεται σε λιγοστούς επιλεγμένους πελάτες.
Όπως μαρτυρά και το όνομά του, το συγκεκριμένο GT είναι «διανθισμένο» από πολλά carbon μέρη που πέρα από το διαφορετικό οπτικό αποτέλεσμα, μειώνουν και το βάρος του κατά 18 κιλά, που τώρα φτάνει τα 1.367 kg.

Από ανθρακόνημα είναι λοιπόν κατασκευασμένοι οι τροχοί και το κάλυμμα του πίσω μέρους, με το τιτάνιο να βρίσκει εφαρμογή στην εξάτμιση και στα μπουλόνια των τροχών, την ώρα που το τζάμι στον χώρο του κινητήρα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να απάγει καλύτερα την θερμότητα. Carbon πινελιές συναντάμε επίσης στο μαρσπιέ και στην κονσόλα.

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε γκρι απόχρωση, ενώ στο φυσικό της χρώμα παραμένει η carbon λωρίδα στο κέντρο του που συμπληρώνει την εικόνα με την διακοσμητική σε διαφορετικά χρώματα επιλογής λωρίδα. Την ίδια απόχρωση φέρουν και οι εξωτερικοί καθρέφτες αλλά και οι δαγκάνες των φρένων.
Η Ford για να μειώσει το βάρος αφαίρεσε όλες τις περιττές πολυτέλειες (από ποτηροθήκες μέχρι θέσεις για μικροαντικείμενα), αφήνοντας μόνον τον κλιματισμό και το ηχοσύνολο.

Η Ford δεν ανακοίνωσε πόσο θα κοστίζει αυτή η ειδική έκδοση του GT, κάτι που ούτως ή άλλως ουδόλως ενδιαφέρει όσους θελήσουν να το αποκτήσουν.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube