Η FIAT θα βγάλει το δικό της Ami και θα το ονομάσει Topolino!

Η FIAT θα βγάλει το δικό της Ami και θα το ονομάσει Topolino!

Οι πληροφορίες θέλουν το Ami της FIAT να λανσάρεται στα τέλη του 2023 με μαλακή αναδιπλούμενη οροφή και όνομα από τα παλιά. 

Η Stellantis μετά το Citroen Ami και το Opel Rocks-e θα λανσάρει άλλη μια έκδοση του μοντέλου που θα κυκλοφορήσει το 2023. Θα φέρει τα σήματα της FIAT και το ιστορικό για την μάρκα όνομα, Topolino.

Για το λόγο αυτό, το εργοστάσιο της Stellantis στην Kenitra του Μαρόκου θα αυξήσει την παραγωγή του για να φτάσει τις 40.000 μονάδες στα τέλη του 2023 από 20.000 που θα κλείσει φέτος. 

Το FIAT Topolino, σε αντίθεση με τα δύο «ομογάλακτα» αδελφάκια του, θα διατίθεται με μαλακή αναδιπλούμενη οροφή. Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, δίχως όμως να επιβεβαιώνονται επισήμως. 

Το Topolino, όπως και το Ami άλλωστε, θα κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 8 PS το οποίο συνεργάζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 5,5 kWh. Η πλήρης φόρτιση της ολοκληρώνεται σε μόλις τρεις ώρες από οικιακή πρίζα 220 V και του εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 75 km. Η μέγιστη ταχύτητα με την οποία μπορεί να κινηθεί ανέρχεται στα 45 km/h.

Οι μικρές του διαστάσεις (2,41 m, πλάτος 1,39 m, ύψος 1,52 m) σε συνδυασμό με τον κύκλο στροφής των 7,2 m του χαρίζουν αξεπέραστη ευκολία στις αστικές μετακινήσεις.

Μεγάλο του πλεονέκτημα θεωρείται ότι μπορεί να  οδηγηθεί από άτομα ηλικίας 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (στην Ελλάδα), ενώ σε κάποιες άλλες χώρες μπορεί να οδηγείται και από 14χρονους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube