Η εμφάνιση του Prodrive P25 στο Goodwood ξύπνησε όμορφες μνήμες [video]

Η εμφάνιση του Prodrive P25 στο Goodwood ξύπνησε όμορφες μνήμες [video]

Χαζεύοντας το Prodrive P25 να ανεβαίνει τη φημισμένη διαδρομή του Goodwood Festival of Speed, δεν μπορείς παρά να σιγοψιθυρίσεις ότι… δεν τα φτιάχνουν πια όπως παλιά!

Prodrive P25

H σύγχρονη μετενσάρκωση του θρυλικού Subaru Impreza 22B STi δια χειρός της Prodrive, έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο Goodwood Festival of Speed και μας ξύπνησε όμορφες μνήμες από τα παλιά.

Θυμίζουμε ότι το Prodrive P25 αποτίνει φόρο τιμής στα 25 χρόνια από το ντεμπούτο του αγωνιστικού Ιmpreza WRC και στο θρυλικό 22B STi. Θα παραχθεί σε μόλις 25 κομμάτια με το καθένα να κοστίζει περίπου €535.000 χωρίς ΦΠΑ.

Το P25 βασίζεται σε σασί δίπορτων Impreza WRX και κάτω από το καπό βρίσκεται o γνωστός 2,5 lt τετρακύλινδρος μπόξερ της Subaru ο οποίος με τη φροντίδα της Prodrive αποδίδει πάνω από 400 PS και 600 Nm ροπής.

Η ισχύς περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου ημιαυτόματου σασμάν, ενός ρυθμιζόμενου ενεργού κεντρικού διαφορικού και μπλοκέ διαφορικών σε κάθε άξονα. Με τη βοήθεια launch control και anti-lag βγαλμένο από το WRC, το P25 εκτοξεύεται από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,5".

Prodrive P25

Στο εσωτερικό, η καμπίνα αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή των Impreza της δεκαετίας του 1990 και κοσμείται από δέρμα Alcantara και ανθρακόνημα. Το P25 μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες, αλλά οι αγοραστές του έχουν την δυνατότητα να αφαιρέσουν τη πίσω σειρά καθισμάτων και στην θέση τους να τοποθετήσουν ένα κλωβό ασφαλείας.

Tα 25 κομμάτια θα κατασκευαστούν στην έδρα της Prodrive στο Banbury της Αγγλίας και θα φτάσουν στους τυχερούς αγοραστές τους αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube